Combi Review: DJ Pavo - Hardstyle Is My Style

Ik had de cd al een aantal keren geluisterd, maar ik vroeg me na de cd presentatie af of de cd het nog wel waard zou zijn. Een avondje Zany, Dana en Pavo met feestende mensen, is dat te evenaren met een cd'tje?

Misschien niet te evenaren, maar Pavo doet een prima poging! Ook op de cd is dezelfde energie te horen als op de party, de energie die Pavo eigenlijk altijd over zich heeft.

Met knallers van Technoboy, Hard Nation en natuurlijk Pavo & Zany (twee keer zelfs, maar er is niks mis met een beetje zelfpromotie) is dit een cd die niet mag ontbreken in de verzameling van de hardstyle fan.

De cd start met hardhouse beroemdheid Clive King, die met Scot Marten 'Total Confusion' maakte. De bas slaat hard en diep om je oren in een rustig tempo en legt daarmee een prima basis voor wat nog komen gaat. Een paar nummertjes verder het heerlijke nummer 'Make It Loud' van Blutonium Boy, gevolgd door Tales From A Vinyl van Technoboy, geweldig!

Tot dit punt van de cd gaat alles er eigenlijk nog vrij rustig aan toe. Pavo & Zany brengen daar met 'Here We Go' verandering in. De inmiddels al eeuwenoude samples in dit nummer doet het nog steeds goed ("Yes yes, here we go!"), hoewel het tempo nog niet hoog ligt is het duidelijk dat hardstyle inderdaad DJ Pavo's style is.

Na Pavo & Zany een aantal wat hardere nummers van Slideout, Ueberdruck en Hard Nation ('Humanoid' klinkt super in de Gary D hardbass.com remix), ook met 'Hardhouz Generation' van de Hardheadz gaat het dak eraf.


Even later weer een plaat van Pavo & Zany, "Porn". Heftig gekreun en "FUCK ME GOOD!" luiden de schelle geluiden en harde bas in, ik zie in gedachten het publiek al los gaan! Helaas op mijn kamer geen publiek, dus moet ik het doen met de rest van de platen op deze cd.

Hardside, Analogic Disturbance, Overdrums en High Voltage sluiten de cd af, 'The Second Chase EP' van Analogic Disturbance is een heerlijk nummer en ook de afsluiter 'Bombs Away' beukt er nog even stevig in voordat de cd, helaas, is afgelopen. Cliche misschien, maar na deze cd kan ik ook zeggen "Hardstyle is my style".

Hardstyle Is My Style krijgt van mij een 8.5



Tracklist:

1 - Clive King and Scott Marten - Total Confusion - 3:23
2 - F'n'J - Quasar - 3:50
3 - Blutonium Boy - Make It Loud - 4:07
4 - Technoboy - Tales From A Vinyl - 4:22
5 - Pavo and Zany - Here We Go - 5:49
6 - DJ Slideout - Reflection - 2:59
7 - Uberdruck - Bloody Slut - 4:11
8 - Hard nation - Humanoid - 2:51
9 - DJ Mill and Manuel T - Trust No 1 - 4:11
10 - Hardheadz - Hardhouz Generation - 4:28
11 - Project Jupiter feat. Pavo - Drill Sergeant - 4:33
12 - Schwarzende - Bow Wow - 4:16
13 - Pavo & Zany - Porn - 3:47
14 - Hardside - Survive - 4:27
15 - Analogic Disturbance - The Second Chase EP - 5:13
16 - Overdrums - Information - 5:52
17 - High Voltage - Bombs Away - 5:28