FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 maart 2003

Geen chasis overkoop mogelijk

Minardi had gehoopt dat ze een chasis van een andere renstal mochten kopen, maar FIA-baas Mosley heeft dat verboden.

Mosley zei in een toelichting op de nieuwe regels dat een team wel belangrijke onderdelen van een auto mag overnemen, maar dat de aërodynamica van eigen hand moet zijn. Ook voor de wat mindere teams moet het dit jaar betaalbaar blijven, maar topontwerpers en kwaliteits apparatuur blijven nodig. Zo is de aankoop van een monocoque wel toegestaan, maar auto's mogen niet identiek zijn.

Vorige week werd Minardi in verband gebracht met zowel Renault als Jaguar voor het overnemen van hun volledige chasis. Dit is nu van de baan.

Vliegtuigen bombarderen Zuid-Irak

joey007 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IrakDe Britten en Amerikanen zijn begonnen met bombardementen op Iraakse troepen vanuit de lucht en strooien pamfletten voor de Iraakse bevolking. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie. Het ministerie zegt dat het enkel gaat om standaard missies om de 'no-fly'-zones te handhaven.

Twee miljoen pamfletten werden neergelaten boven 29 militaire en civiele doelen. In de pamfletten roepen de Amerikanen en britten de Iraakse burgers op om weg te blijven bij militaire installaties. Iraakse militairen worden opgeroepen zich in het geval van een Amerikaanse aanval over te geven. In totaal hebben de VS boven Irak al meer dan 17 miljoen pamfletten afgeworpen.

Bush vraagt om $90 miljard voor oorlog

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IrakEr wordt verwacht dat het Witte Huis zeer binnenkort om 90 miljard dollar gaat vragen aan het Congress voor de oorlog tegen Irak. Dat zeiden medewerkers van het Congres en het Witte Huis afgelopen maandag.

De wet zou ook hulp voor Israël, een belangrijke bondgenoot voor de VS, bevatten, en geld voor anti-terrorisme maatregelen in Amerika, zo zeiden de bronnen die graag anoniem willen blijven.

Twee medewerkers zeiden dat president Bush de maatregelen reeds vrijdag naar Capitol Hill kan sturen.

Vaticaan: Oorlog in Irak is misdaad

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IrakMilitair ingrijpen in Irak zou een misdaad tegen de vrede zijn, dat zegt het hoofd van de Vaticaanse Pontificele Raad voor Recht en Vrede.

"Oorlog is een misdaad tegen de vrede, die roept om wraak van God.", zei aardsbisschop Renato Raffaele Martino voor de Vaticaanse radio.

Hij benadrukte de diepe onrechtvaardigheid en immorele kant van oorlog, en zei dat het door God veroordeeld wordt omdat burgers de grootste slachtoffers zijn.

Martino, de officïele permanente afgevaardigde van het Vaticaan voor de Verenigde Naties, bekritseerde krachtig de drang van de Verenigde Staten en haar geällieerden om Irak te ontwapen door oorlog.

Bush sr. aangeklaagd voor genocide

Victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeven slachtoffers van de golfoorlog in 1991 hebben een officiele aanklacht ingediend tegen de Amerikaanse oud-president George Bush senior, de vader van de huidige Amerikaanse president George W. Bush, en minister van buitenlandse zaken Colin Powel.

Deze aanklacht, mogelijk gemaakt door de Belgische wetgeving die berechting van ook niet-Belgische verdachten nastreeft, wordt veroordeelt door Powell. Hij vraagt zich af of hij nu nog NATO-vergaderingen in Brussel bij kan wonen.

Jean-Marie Dermagne, de advocaat van de zeven, zei dat de timing van de aanklacht was gerelateerd aan de huidige Irak-crisis, en was bedoeld om aandacht te vragen voor eventuele nieuwe slachtoffers in een oorlog tegen Irak.

Ook de huidige vice president van Amerika, Dick Cheney wordt aangeklaagd, evenals generaal-buiten-dienst Norman Schwartzkopf, die destijds de oorlog tegen Irak leidde.

De aanklacht gaat over de bombardementen van de schuilkelder al-Amiriya in Bagdad, 13 Februari 1991, waarbij 403 mensen waaronder 52 kinderen en 261 vrouwen om het leven kwamen. De Amerikanen dachten dat de schuilkelder een commando-centrum was.

Uitslagen Champions League (19/03/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder vind je de uitslagen en de eindstand in groep A en B.

Uitslagen Champions League (19/03/03)
Groep A
Bayer Leverkusen - Internazionale (0-2)
Newcastle United - FC Barcelona (0-2)

Groep B
AS Roma - Ajax (1-1)
Valencia - Arsenal (2-1)

Eindstanden Champions League (na 19/03/03)
Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona * 61612-2
2. Internazionale * 61111-8
3. Newcastle United 6710-13
4. Bayer Leverkussen 605-15

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Valencia * 695-6
2. Ajax * 686-5
3. Arsenal 676-5
4. AS Roma657-8

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen CL (19/03/03)

We zijn bezig in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder vind je de uitslagen en de eindstand in groep A en B.

Uitslagen Champions League (19/03/03)
Groep A
Bayer Leverkusen - Internazionale (0-2)
Newcastle United - FC Barcelona (0-2)

Groep B
AS Roma - Ajax (1-1)
Valencia - Arsenal (2-1)

Eindstanden Champions League (na 19/03/03)
Groep A

Pos.ClubAPV-T
1. FC Barcelona * 61612-2
2. Internazionale * 61111-8
3. Newcastle United 6710-13
4. Bayer Leverkussen 605-15

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Valencia *695-6
2. Ajax *686-5
3. Arsenal 676-5
4. AS Roma657-8

Vertrouwen CDA in PvdA beschadigd

ThunderCracker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PvdA heeft met haar opstelling in het Irak-debat het vertrouwen bij het CDA geen goed gedaan. Volgens CDA-leider Balkenende ligt de bal nu bij de PvdA om dat vertrouwen te herstellen. Door de VS-aanval op Irak alleen politiek te steunen vindt het CDA dat ze een handreiking heeft gedaan naar de PvdA.

Tot woede van het CDA eiste PvdA-leider Bos dat de steun door het kabinet wordt ingetrokken. Het CDA wijst erop dat het met de VVD en LPF ook een meerderheidskabinet vormt en dat er dus ook andere coalities mogelijk zijn.

Virusschrijvers missen een vriendin

Fenso en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemiddelde computervirus-schrijver is volgens een anti-virus expert een man tussen de 14 en 34 jaar oud met een chronisch gebrek aan vriendinnen en een obsessie door computers.

Zo'n duizend virussen worden elke maand gemaakt en losgelaten. Volgens Jan Hruska, directeur van Sophos, is er indicatie dat het aantal virussen dat iedere maand wordt gemaakt afneemt.

Het valt Hruska op dat de gemiddelde virusschrijver eigenlijk nooit een vriendin heeft. Ze zijn vaak niet sociaal bekwaam en hebben een obsessieve drang om zelfherhalende code te schrijven, aldus Hruska. Dit laatste zien virusschrijvers volgens hem als een vorm van digitale graffiti.

Brand kost aan twee kinderen het leven

Sakura, Eddow, Pietje, TheFruitNerd en Rocco hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee kinderen van drie en vier jaar zijn vanochtend bij een brand in Rotterdam om het leven gekomen. De moeder (37) van de twee jongens is opgenomen in het ziekenhuis en verkeert nog in levensgevaar.

Voorafgaand aan de brand was volgens omwonenden een zware explosie. In het huis werd een hennepkwekerij aangetroffen. Volgens de politie hebben buren de kinderen nog voor het raam zien staan, maar de brandweer kwam voor hen te laat.

Bestuursleden NAC stappen op

Jan Wolter Wabeke en Jacques Visschers hebben hun bestuursfunctie bij NAC om uiteenlopende redenen neergelegd.

Wabeke voelde zich niet de juiste man op de juiste plaats binnen de cultuur van de club. Visschers wilde geen verantwoordelijkheid meer dragen voor de financiële malaise bij de Bredase club.

NAC Breda reageerde bij monde van voorzitter Ben Hanekam, "van een breuk binnen het bestuur is geen sprake". Wel hebben de overige bestuursleden hun positie beschikbaar gesteld om zonodig de vorming van een voltallig nieuw bestuur niet in de weg te staan.

Offspring-drummer stapt op

Vandaag is bekend geworden dat Offspring drummer Ron Welty is opgestapt uit de band. Dat meldt crN ons via de newssubmit.

Dit werd medegedeeld op de officiele website van The Offspring. "Ik heb 15 te gekke jaren met Dexter, Noodles en Greg K meegemaat, maar nu vind ik het tijd om al mijn tijd te steken in mn nieuwe project 'Steady Ground' aldus Ron Welty.

Offspring-frontman Dexter Holland voegde eraan toe: "Het zal raar zijn nu niet meer met Ron samen te spelen, we wensen hem het beste."

Drummer Josh Freese van A Perfect Cricle en The Vandals zal op het nieuwe Offspring album drummen. The Offspring is sinds 1995 bekend door hits als 'Self Esteem', 'The Kids Aren't Allright' en 'Original Prankster'.

Troepen in Irak al in gevecht

IrakIn het zuiden van Irak hebben Britse en Amerikaanse troepen al de eerste gevechten geleverd. Jimbolino, Schaap en T3rr0r melden ons dat er al gevochten is in de eerder binnengedrongen gedemilitariseerde zone.

De Londense Evening Standard meent dat het zou gaan om 'voorbereidende werkzaamheden'. De Britse en Amerikaanse troepen zouden landingsbanen voor verwachte luchtversterking hebben vrijgemaakt in het gebied rond de grens tussen Irak en Koeweit. Van echte aanvallen is dus nog geen sprake.

Aanvullend meldt CNN dat 17 Irakese soldaten zich in Koeweit al hebben overgegeven. Ze zijn overgedragen aan de autoriteiten in Koeweit. Pulsar meldde in onze newssubmit dat de eerste echte gevechten en bombardementen zullen plaatsvinden om 2.15.

Laatste update: 21:30

Seksualiteit kinderen onbekend terrein

Rocco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnen de hulpverlening, kinderbescherming en het onderwijs is weinig tot niets bekend over de normale seksuele ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Dit is de conclusie van het rapport van J. Rademakers en H. de Graaf dat afgelopen maandag verscheen.

Het rapport draagt de titel 'Seks in de Groei' en is opgesteld voor de Rutgers Nisso Groep. In de jaren negentig is er veel belangstelling ontstaan over de gevolgen van seksueel misbruik. Zo zou ongewoon seksueel gedrag een indicatie van seksueel misbruik kunnen zijn. Afwijkend gedrag is echter moeilijk te bepalen als men niet weet hoe de normale seksuele ontwikkeling is. En die kennis ontbreekt te veel.

Legervliegtuig verliest vijf oefenbommen

Een voorlopig nog onbekend legervliegtuig heeft woensdag kort na de middag boven het Belgisch-Limburgse Helchteren oefenmunitie verloren. Dat meldt Tomsworld ons via de newssubmit.

In totaal zijn er vijf oefenbommen naar beneden gekomen. Eén bom kwam in een loods terecht aan de Europarklaan. Een tweede bom landde op het fietspad, waardoor het wegdek beschadigd werd. Bij het verlies van de bommen vielen overigens geen gewonden.

De Belgische militair Smets zegt niet te weten waar de bommen vandaan komen. Volgens hem is het nog niet duidelijk of het om een Belgisch vliegtuig gaat. Hiervoor wacht hij liever de lokale politie af. Die moet proces-verbaal opmaken, waarna aan de hand van vluchtgegevens nagegaan kan worden welke piloot lichter landde dan de bedoeling was.

Idols-sterren Dewi en Jamai een stelletje

Ex-Idols deelneemster Dewi bevestigde vandaag wat roddelmedia al een tijdje beweerden: zij en Idols-winnaar Jamai hebben al enkele weken een relatie. Roderick de Veen schreef voor ons dit bericht en gooide het in de newssubmit.

In het YorinFM-programma "Gijs & Wout in de middag" wist Dewi te vertellen dat de liefde tussen de twee begon in de week na haar verlies in Idols. "Het gebeurde gewoon", zei de zangeres over hoe het begonnen is. Volgens haar wist niemand uit de Idols-groep dat ze 'iets hadden'.

Op de vraag of het leeftijdsverschil (3 jaar) niet erg groot is antwoorde Dewi dat dat voor haar niets uitmaakte. "Zeker als je in de toekomst kijkt, dan maakt dat toch haast niets uit, die 3 jaar".

Dewi zei ook er een beetje ziek van te worden dat ze in de roddelbladen "doen alsof we al getrouwd zijn" aldus Dewi.

Mustapha vertrekt bij Vitesse

Rahamat Mustapha mag vertrekken bij Vitesse. De jonge middenvelder (21) is na dit seizoen transfervrij en krijgt geen nieuw contract aangeboden.

Mustapha speelde in vier jaar al 31 keer voor het eerste team en kon dit seizoen aanvankelijk op een basisplaats rekenen. Trainer Snoei raakte echter het vertrouwen in hem kwijt wegens zijn fletse spel in de derby tegen NEC, welke Vitesse met 2-0 verloor. Mustapha was sindsdien reserve.

VS valt mogelijk eerder aan

IrakVolgens RTL valt de VS Irak al binnen voordat de termijn van 48 uur, zoals gesteld in het ultimatum van Bush aan Saddam Hussein, voorbij is. Amerikaanse regeringsbronnen zouden dit hebben verklaard. Volgens het ultimatum moet Hussein, samen met zijn twee zoons, Irak binnen 48 uur na maandag-op-dinsdagnacht om 2 uur Nederlandse tijd verlaten. Deze periode, die komende nacht om 2 uur afloopt, zal waarschijnlijk niet worden afgewacht omdat Hussein het ultimatum direct van de hand gewezen heeft.

Functionarissen van Amerikaanse ministerie van Defensie verklaren de kans op eerder binnenvallen uit de toespraak van president Bush. Maandagnacht zei hij dat een weigering van Hussein en zijn zoons zou leiden tot "een militair conflict dat begint op een tijdstip dat wij bepalen".

Mocht Hussein overigens alsnog vertekken, dan nog zal de VS Irak binnenvallen. Zie daarvoor dit bericht op FOK!.

GTV, _Administr8or_, Chakotay. bumberklevers bedankt voor het submitten van dit bericht. Beany, Fester, Inferno, _BlOkKiE_ en submitter melden intussen dat Amerikaanse en Britse troepen de gedemilitariseerde zone tussen Koeweit en Irak al zijn binnengetrokken. Dit is het gebied waar de afgelopen uren de VN-militairen juist zijn vertrokken. De zone bestaat uit tien kilometer Iraaks en vijf kilometer Koeweits gebied.

Vrouw bestolen door 'boze geesten'

Nevets_s, lencobrush en DinX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermiddag is bij de politie Haaglanden door een vrouw uit Den Haag aangifte gedaan van oplichting door een 'toverdokter'. De oplichter had door kaartjes in brievenbussen te stoppen geadverteerd met het feit dat hij relatieproblemen kon oplossen.

De Haagse vrouw besloot van de diensten van de helderziende gebruik te maken. Ze kreeg te horen dat ze eerst enkele honderden euro's moest betalen en dit deed de vrouw. De 'toverdokter' verklaarde later dat het geld door 'boze geesten' was gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Man uit Ede ziet eigen auto gestolen worden

Nevets_s had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 34-jarige man uit Ede zag gistermiddag zijn auto, die te koop stond, voor zijn neus gestolen worden.

De man maakte samen met een potentiële koper een ritje in de auto. De potentiële koper zei op een gegeven moment een raar geluid te horen, waarna de eigenaar van de auto uitstapte om de oorzaak daarvan te onderzoeken. Op dat moment gaf de "koper" gas en reed hard weg.

Regilio Tuur krijgt twintig maanden cel

brillie, GTV en Esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Regillio Tuur is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens mishandeling van zijn vriendin. Daarnaast moet hij ook nog de vijf maanden die hij bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk kreeg opgelegd, uitzitten. Er was vier jaar tegen Tuur geëist voor poging tot doodslag, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen.

Het is niet de eerste keer dat Tuur de fout in ging en veroordeeld werd. In 2000 en 1999 kreeg hij dienstverlening opgelegd en in 2000 onderging hij ook een vrijwillige behandeling om zijn agressie onder controle te krijgen aangeboden.

Het is nog niet bekend of het Openbaar Ministerie of de advocaat van Tuur in hoger beroep gaat.

Afluisterapparatuur ontdekt bij de EU

eXa, Dunk, TheFruitNerd, rkloeg, Dustin Vogel, victorv8, nyrem, Maeglin, NLBADBOY, snowy, Butt_Plugg en JaKaLa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de kantoren van de delegaties van Duitsland en Frankrijk in het Justus Lipsius-gebouw van de Europese Unie in Brussel is afluisterapparatuur ontdekt. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. Ook andere delegaties zouden zijn afgeluisterd.

De illegale apparatuur om telefoonverkeer af te luisteren werd volgens EU-woordvoerder Dominique-Georges Marro gevonden na reguliere veiligheidsinspecties in de kantoren. Er is een onderzoek ingesteld naar wie de apparatuur heeft aangebracht en naar hoe lang de apparatuur er al zit. Volgens de Franse krant Le Figaro is het het werk van een Amerikaanse geheime dienst, maar de EU wil daar nog niet op reageren.

In het gebouw in Brussel vinden doorgaans vergaderingen plaats van de ministers van de 15 landen van de Europese Unie. Voor morgen en overmorgen staat een bijeenkomst gepland van de Europese regeringsleiders.

Game Review: Peter Pan Terug Naar Nooitgedachtland

Publisher:Ubi Soft
Developer:Walt Disney
Website:Peter Pan: Return To Neverland
Platform:Gameboy Advance


Ik werk al dik tien jaar in een kleine bioscoop hier in de buurt. Omdat ik daar alleen op zaterdagmiddag werk, zie ik meestal Nederlands gesproken kinderfilms. Niks mis mee, ik vermaak me meer dan prima. Zo zag ik een tijd geleden dus ook de nieuwe Peter Pan film en ik vond em geweldig.

Toen ik las dat er ook een spel van zou komen op de GBA was ik dan ook erg nieuwsgierig. Hij ligt alweer even in de winkel, maar nu neemt ook FOK! Peter Pan Terug Naar Nooitgedachtland voor de Gameboy Advance onder de loep!


Video Review: Peter Pan Terug Naar Nooitgedachtland

Peter Pan: Terug Naar Nooitgedachtland is het vervolg op de avonturen van Peter Pan uit 1953 P.J.Hogan, met stemmen van oa Isa Hoes en Serge-Henri Valcke. Wendy uit 1953 heeft een dochter die ze graag vertelt over Peter Pan en zijn Nooitgedachtland. Haar dochtertje gelooft er niets van, maar wordt dan ontvoerd naar Nooitgedachtland door de in-gemene Kapitein Haak. En wie komt haar redden? Juist, Peter Pan en zijn vriendjes.







MediumVideo
DetailsWalt Disney, 70 minuten
GenreAnimatie

Nieuw op FOK!forum: Oorlog in Irak

IrakDe oorlog komt steeds dichterbij, en is voer voor vele discussies. Om die reden heeft FOK! er een speciaal forum aan gewijd.
In de reacties op de nieuwsberichten hier op de Frontpage is al te zien dat FOK!kers graag hun mening over de aanstaande oorlog geven. Ook in de discussiefora op FOK!forum was dit goed terug te vinden, en om die reden heeft FOK! deze week een nieuw subforum ingericht, speciaal voor dit onderwerp.

Het forum Oorlog in Irak biedt plaats aan alle discussies die je over de crisis wilt voeren. Je vindt er informatie, meningen, voorspellingen en inzichten, dus als je geïnteresseerd bent, zou je er goed aan doen eens een kijkje te nemen.

Het forum blijft open zolang als er voldoende behoefte aan is, en dat is in elk geval tot het einde van de oorlog.

Hooligan neemt wraak na negentien jaar

Een gekwelde Plymouth fan heeft, 19 jaar na het verlies van zijn club in de halve finale van de FA Cup, wraak genomen op de spits die het winnende doelpunt maakte voor tegenstander Watford.

Een onbekende man sloeg de, inmiddels 45-jarige, George Reilly tegen de grond en beet hem een oor af. In zijn andere oor beet hij de bloedende Reilly het woord 'Plymouth' toe.

Een dokter had vijftig hechtingen nodig om bij de matchwinner voor Watford in 1984 het oor weer aan te naaien. "Ongelofelijk dat iemand na zoveel jaren nog met zoveel wrok leeft", reageerde het geschrokken slachtoffer.

Festivalnieuws: Fields of Rock, Werchter

Fields of Rock

Er zijn twee nieuwe namen bekend gemaakt voor het het één-daagse festival Fields of Rock, namelijk Linkin Park en Opeth. Eerder is al bekend gemaakt dat Metallica, Marilyn Manson, Limp Bizkit en Disturbed op 15 juni in het Goffertpark in Nijmegen zullen spelen.

Beginnende rockbands kunnen via de officiële website van het festival een demo opsturen. De drie beste bands mogen op het 'Locals Only' podium spelen.

Rock Werchter

Voor het Belgische festival Rock Werchter waren de headlines al bekend, maar er zijn nog een aantal bands geboekt.

Voor donderdag 26 juni is dit DJ Darren Price. Verder zullen op de donderdag Björk, Radiohead en Underworld hun set ten gehoren brengen.

Vrijdag 27 juni zullen naast de al bekende namen: Moby, Massive Attack, Susheela Raman en Timo Maas, ook Polyphonic Spree, Feeder, Ozark Henry, Interpol en 2 many DJ's een optreden verzorgen.

Voor zaterdag 28 juni zijn geboekt: Krezip, Stone Sour, Anouk, The Datsuns en Calexico. Eerder waren al Queens of the Stone Age, Metallica, Dave Gahan, Millionaire en Röyksopp bevestigd.

Op de afsluitende zondag 29 juni staan naast Coldplay, R.E.M., Supergrass, Zuco 103, ook Das Pop, De La Soul, The B-52's, Counting Crows, Tom McRae, Skin, Gotan Project, Los Lobos en Buscemi op het programma.

Saudie-Arabië wil Saddam asiel verlenen

BoRRUHG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IrakSaudie-Arabië heeft de Iraakse leider Saddam Hussein asiel aangeboden. Deze laatste ultieme poging van Saudie-Arabië, een trouw bondgenoot van de VS, lijkt de laatste mogelijkheid om een oorlog te voorkomen. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Hussein deze poging om een oorlog te vermijden zal aangrijpen; eerder gemaakte aanbiedingen van diverse Arabische landen werden tot nu toe allemaal door Saddam afgewezen.

Vanochtend heeft het Iraakse parlement zich in een spoedvergadering vierkant achter Saddam Hussein geschaard. De voorzitter verklaarde dat de parlementariërs "hun bloed en ziel" voor hun president zullen offeren. De afgevaardigden uitten beledigingen aan het adres van de VS. Eén van hen noemde Bush "een idiote misdadiger, een hedendaagse farao, een Nero''.

Inmiddels meldt een Iraakse oppositieleider dat de Iraakse minister van buitenlandse zaken, Tareq Aziz, naar het noorden van Irak, Koerdisch gebied, zou zijn gevlucht. Het bericht is nog niet bevstigd.

Formatie lijkt te stranden op kwestie Irak

Victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De formatiebesprekingen tussen PvdA en CDA lijken spaak te lopen, nu de beide partijen recht tegenover elkaar blijven staan, in de kwestie Irak. 'Als je het over oorlog en vrede al niet eens kan worden, wat moet je dan samen in een kabinet?', zei PvdA-leider Wouter Bos nog geen twee weken geleden. Bos werd gisteren tijdens het spoeddebat over de ''kwestie Irak'', hardhandig aan die woorden herinnerd.

Breekpunt is de vraag of de oorlog, die de Verenigde Staten willen gaan voeren tegen Irak, rechtmatig is. De PvdA bleef erbij dat nog lang niet alles geprobeerd is om de aanval af te wenden. Het CDA -en de demissionaire regering- vinden echter dat het na de langdurige druk op Bagdad niet meer dan logisch is dat er dan ook een militaire interventie komt.

Tot groot ongenoegen van het CDA diende de PvdA een motie in, waarin werd gesteld dat het kabinet de actie van de VS, om buiten de VN om oorlog te gaan voeren, moet afwijzen. De motie haalde het echter niet, mede doordat VVD, LPF, ChristenUnie en SGP tegenstemden. Zij vinden juist dat het kabinet zich ook voor militaire steun aan de VS had moeten uitspreken.

De fracties van CDA en PvdA komen vanmorgen afzonderlijk bijeen om te bespreken welke gevolgen hun verschillen over het Irak-beleid hebben voor de kabinetsformatie. De geplande vergadering van Balkenende en Bos over het financieel beleid gaat niet door.

Belastingdienst stuurt aanslag in guldens

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belastingdienst heeft enkele duizenden ondernemers wel een hele vreemde belastingaanslag verstuurd. Op de acceptgirokaart stond namelijk de omzetbelasting die ze moeten betalen in guldens.

De fout heeft zich kunnen voordoen omdat de belastingdienst een nieuw adres op de acceptgirokaarten heeft gedrukt. Voor die nieuwe kaarten is een sjabloon gebruikt met nog de oude betalingsaanwijzingen in guldens. De dienst moest een week zoeken naar de oorzaak.

De belastingtelefoon heeft niet roodgloeiend gestaan, zegt een woordvoerder van de belastingdienst. En de fout is ook niet rechtgezet door een grote mailing te versturen. "De betalingen moesten voor vorige week woensdag binnen zijn en toen was de fout net ontdekt", zegt de woordvoerder.

De ondernemers hebben de aanslag gewoon betaald...in guldens.

Gevreesd SARS nu ook in Nederland

Afgelopen weekend is op de Nederlandse luchthaven Schiphol een Brit geland die de symptomen van de gevreesde longziekte SARS vertoont. Hij reisde met twee verschillende KLM-vliegtuigen van Hongkong naar Amsterdam en vervolgens naar Manchester. De symptomen werden echter vastgesteld toen hij al in Manchester was aangekomen. Hij werd onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis.

Een speciaal team van KLM gaat nu de bijna 400 passagiers van die vlucht benaderen. Passagiers worden aangeraden om zich bij de eerste verschijnselen te melden bij hun huisarts.

Servië heeft een nieuwe premier

De nieuwe Servische premier heet Zoran Zivkovic en hij volgt de ruim een week geleden vermoorde Zoran Djindjic op. Het parlement keurde dinsdag zijn benoeming goed. Hij werd verkozen met een nipte meerderheid van 128 van de 250 stemmen.

Zivkovic was minister van binnenlandse zaken en één van de getrouwen van Djindjic. Hij heeft al beloofd om het beleid van zijn voorganger verder te zetten.

Turkse regering evalueert rol in conflict tegen Irak

IrakDe Turkse regering heeft gezegd zich opnieuw te buigen over de rol die het zal spelen tijdens het conflict in Irak. Ze zal het parlement opnieuw om toestemming vragen om hun luchtruim ter beschikking te stellen van de VS troepen.

Het nieuws kwam er nadat de minister van Defensie, Donald Rumsfeld, gesprekken had gevoerd met zijn Turkse collega, Vecdi Gönül.

De Verenigde Staten hebben de toestemming nodig om met hun oorlogsvliegtuigen over Turks grondgebied te vliegen omdat hun jets momenteel in Europa gestationeerd zijn op vliegdekschepen in de Middellandse Zee.

Minister van Justitie Cemil Çicek beloofde om donderdag aan het parlement in Ankara een resolutie voor te leggen die de Amerikaanse troepen het recht geeft om hun luchtruim te gebruiken.

Syrië sluit de grens met Irak

IrakAan de vooravond van een oorlog tegen Irak proberen vele Iraakse inwoners het land te verlaten. Maar sinds dinsdag kunnen ze niet meer over de grens met buurland Syrië.

De reden waarom is niet geheel duidelijk, maar na gesprekken met mensen aan beide kanten van de grens blijkt dat het land zijn grenzen sloot na een toevloed aan vluchtelingen eerder die dag. Een Iraakse grenstoezichter liet zijn ongenoegen blijken over de situatie. Hij vroeg zich af of de Syrische regering er zich van bewust was dat het vrouwen en kinderen terugstuurde op een moment dat hun levens op het spel staan bij een nakende oorlog.

Iraakse burgers die alleen reizen worden nog wel het land ingelaten, maar grote groepen of families worden teruggestuurd. Dit heeft als resultaat dat bussen en taxi's nu gestrand zijn aan de grens. Ze hebben niet genoeg benzine om de 4 uur durende rit terug naar Bagdad te maken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.