Film Review: 'The Princess Diaries'

Amelia 'Mia' Thermopolis is een 15-jarig meisje uit San Francisco. Ze is een slimme dochter van een kunstenares. Haar ouders zijn al heel lang uit elkaar, ze zag haar vader nooit (ze kreeg wel altijd kado's op haar verjaardag) en bovendien is haar vader pas overleden.

Op school is Mia totaal onzichtbaar. Niet populair, ziet eruit als een 'geek', heeft 1 vriendin die er net zo uitziet en wordt gepest door de populaire meiden van school. Ze moet overgeven als ze moet speechen en ze begaat de ene na de andere blunder.


Dan op een dag komt haar oma ineens naar San Francisco. Haar oma verteld Mia dat zij de koningin van het rijke Europese staatje Genovia is en dat Mia dus de prinses van Genovia is! Doordat haar vader pas is overleden, is Mia de enige troonopvolgster. *slik*

Vanaf dat moment staat Mia dus voor de keuze: verder leven als prinses en later de baas zijn van een land, of een sippe studente blijven. Mia wordt door een stylist omgebouwd tot mooie jonge vrouw en gaat prinsessen-lessen volgen bij oma.

Zoals het een ware Dinsey-komedie betaamt, volgt er 3 kwartier aan grappige, stuntelige en soms zelfs, jazeker, emotionele gebeurtenissen (snif! ) waarbij de moeilijke keuze natuurlijk centraal staat. De afloop verklap ik niet, maar laat zich raden...
Conclusie:
Grappige film voor de familie. Vermakelijk, maar verwacht geen fantastische kerstkraker. Zeker niet vervelend om naar te kijken, wel wat voorspelbaar... maarja, welke romantische komedie is dat niet?!
Conclusie: een aardige kerstvakantie-film voor het hele gezin.

Score: 7

Hoofdrollen:
Julie Andrews - Koningin Clarisse Renaldi van Genovia
Anne Hathaway - Amelia 'Mia' Thermopolis oftewel Prinses Amelia Thermopolis Renaldi van Genovia
Hector Elizondo - Joe


Genre:
familie-komedie

Regie:
Garry Marshall