Film Review: The Fast and the Furious

In de straten van Los Angeles worden al jaren illegale streetraces gehouden. Met omgebouwde sportwagens strijden 's avonds tientallen jongeren tegen elkaar, voor het geld en de eer. Dominic Toretto (Vin Diesel) is zo'n beetje de koning van de streetraces en hij rijdt door de straten van Los Angeles alsof hij daar de baas is. Overdag verbouwt hij zijn auto's om ze nog sneller te maken, 's avonds is Dominic heer en meester in de ruige stratenraces die hij en zijn maten organiseren in verlaten stadswijken.

Dominic wint regelmatig duizenden dollars in dwaze sprints met soortgenoten. Die sprintraces zijn spectaculaire, seksueel geladen feesten van speedfreaks en mooie vrouwen . Dominic is daar dé ster.

Brian (Paul Walker) wil ook lid worden van de elite-club, hij is alleen wel een blank buitenbeentje en hij zal zich dus moeten bewijzen. Brian daagt Dominic en nog een paar hele goeie straatracers uit voor een sprint. Ze nemen de uitdaging aan. Nadat Brian direct tekeer gaat als een regelrechte woesteling en hij zelfs zijn prachtige auto in barrels rijdt om te winnen, weten Dominic en en zijn maten genoeg: Brian is een goeie vent en hij mag zich bij hen aansluiten. De zus van Dominic, Mia (Jordana Brewster) vindt dat vooral geen slecht idee

Spannende ontwikkelingen volgen wanneer Dominic er naast het racen nog andere illegale praktijken op na houdt en wanneer blijkt dat Brian iemand anders is dan dat hij zich voordoet...


Conclusie:
Voor iedere jongen die auto's (zelfs maar een beetje) interessant vinden, is deze film een absolute must!
Fantastische acties en stunts met compleet tot raketten omgebouwde wagens. Zo komen onder andere de Honda S2000, Mitsubishi Eclipse, Toyota Supra Turbo en een Dodge Charger van 900 pk (!) voorbij gescheurd.

Maar ook voor de mensen die niet zo veel om auto's geven is dit een mooie film. Goeie actie, goed acteerwerk, spannend en goed verhaal en een verrassend slot.

Ik heb absoluut zitten genieten bij deze film en ik ga hem ook zeker nog vaker kijken. Wereldfilm!

The Fast and the Furious komt op 20 september in de Nederlandse bioscopen. Tot dan zal je het moeten doen met de website. Check vooral die trailer eens!

Score: 9


Hoofdrollen:
Paul Walker
Vin Diesel
Jordana Brewster
Michelle Rodriguez


Genre:
aktie



Regie:
Rob Cohen

Speelduur:
108 minuten