American Pie Review

Nou, komt ie dan..

American Pie gaat over een groepje van vier vrienden, Jim, Kevin, OZ en Finch. Alle vier de mannen vinden zichzelf maar zielig, geen vriendin ( met uitzondering van Kevin ), geen seksuele ervaring ( alweer met uitzondering van Kevin, hoewel hij niet all the way gaat en alleen aan zichzelf denkt, als je begrijpt wat ik bedoel.. ). Ze besluiten om hier wat aan de gaan doen en maken met elkaar de afspraak om voor het eindexamenfeest ontmaagd te zijn.

Kevin gaat achter een Pools ( geloof ik, ze kwam in ieder geval van een Oostblokland..) meisje aan. Als zij zich op een dag bij Jim gaat omkleden, heeft hij een webcam paraat staan om dit te filmen maar Jim en z'n vrienden zien veel meer dan ze eigenlijk horen te zien.. Het eindigt in een onwijs hilarische striptease, echt je komt niet meer bij. Het meisje gaat echter wel terug naar het Oosten.

Kevin is degene met een vriendin. Hij is toe aan de volgende stap maar zij niet echt. Elke keer als zij "I love you " zegt, klapt hij dicht en zegt verder niks terug. Hij blijft gewoon proberen om steeds verder te gaan met zijn vriendin.

Oz is de sportiefste ( en voor de meiden: ook absoluut de leukste !! ) en na een mislukte date met een studente, besluit hij haar advies op te volgen en wat gevoeliger met meiden om te gaan. Hij gaat bij het schoolkoor en wordt dan verliefd op een meisje wat daar ook zingt. Verder doet Oz aan La-Crosse ( een of ander sport waar de spelers met een soort van visnetje de bal naar elkaar toe gooien en dan gewoon scoren in een goaltje..) en kan ie best wel zingen hoor.

Finch is de zieligste van het stel,hij ziet er niet echt leuk uit en met meiden heeft ie al absoluut geen ervaring. Ineens gaan er allemaal geruchten over hem rond dat hij een onwijs sexanimal is en dat ie geweldig is in bed. Als hij dan vervolgens een naar incidentje krijgt op het toilet is zijn reputatie weer naar de maan..( wederom een hilarische scene..)

Of de guys de afspraak waarmaken moet je zelf maar gaan bekijken, mocht je het echt willen weten dan geef je maar een gil..

De film is onwijs lachen, je ligt echt aan een stuk door in een deuk. Ik hoorde dat de humor a-la-There's something about Mary was, en dat is wel een beetje waar. De humor is droog, grappig ( duh..) en garandeert je voor echte buikkramp na afloop van de film. Er zit ook geen moment in dat je denkt van wanneer gebeurt er nou weer eens iets.

Dus.. Go see for yourself !!

Veel plezier, en tot snel !!

Marjolein