ArcheAge

Joepi, nog een MMO! Maar deze ziet er wel heel next-gen uit.

Header

De MMO-markt begint vol te geraken. Toch blijven bedrijven er in geloven en denken het beter te weten hoe een goede MMO in elkaar steekt. Wat maakt ArcheAge dan zo bijzonder? Het wordt ontwikkeld door Jake Song, de man die Korea in de ban kreeg van zijn andere MMO Lineage. Dat spel heeft 43 miljoen spelers en dat is geen mager resultaat te noemen. ArcheAge is al zeven jaar in ontwikkeling en pas geleden uitgebracht in Korea. Het spel komt eind dit jaar, begin volgend jaar naar het westen. Wat kunnen we verwachten?

ArcheAge

Als je de screenshots bekijkt zie je dat ArcheAge veel details, maar ook uitgestrekte landschappen toont. Grafisch is het een van de mooiere MMORPG’s op de markt. Je kunt er zelfs met een glider overheen zweven en dat ziet er adembenemend uit. De bloesem, het dorpje, het water als je het ruime sop kiest. De demo liet de aanwezigen watertanden.

ArcheAge

ArcheAge is niet alleen grafisch prachtig, maar het geeft je eigenlijk ook volledige vrijheid. Als jij als boer je tijd wil verslijten in het spel dan kan dit. Wil je trouwen, have fun! Zelfs dief of piraat worden is mogelijk, maar let op, er is een rechtssysteem in het spel. Kan iemand bewijzen dat jij het bent geweest dan word je de gevangenis ingegooid waar je wat speeltijd je straf moet uitzitten. Of ontsnappen natuurlijk.

Kom je te vaak in aanraking met de gerechtelijke macht dan word je berucht en heb je weinig vrienden meer in het het burgerlijke gedeelte in de MMO-wereld. Gelukkig is er ook een pirateneiland waar je je kunt aansluiten. Na het kiezen tussen vier rassen heb je dus nog wat te doen. Er zijn tien skilltrees en meer dan honderdtwintig klassen om mee te werken. Mounts en pets kun je ook ervaringspunten laten verdienen om deze sterker of sneller te maken.

ArcheAge

Transport is er genoeg in ArcheAge. De benenwagen, zwemmen, klimmen, duiken, het kan allemaal. Wil je iets snellers, dan zijn er allerlei mounts, zoals ezels, die je kunt gebruiken om resources te vervoeren. De gliders zijn al genoemd, maar er zijn ook boten in alle vormen en maten, en een voertuig dat lijkt op een tractor. Luchtschepen en portals zijn aanwezig om snel of veel materiaal te verplaatsen.

ArcheAge

Dat materiaal moet je verbouwen, kopen of maken. Bomen omhakken, voedsel verbouwen, dat soort acties. Deze resources heb je nodig om bijvoorbeeld je eigen boot te maken, of je eigen huis. Of een werf, waar je andermans boten maakt als bron van inkomsten. Dat huis kun je weer aankleden met meubilair en objecten, zodat het echt je stekkie wordt. Wat de ontwikkelaar precies gaat doen met het gebied zodat niet alles na een periode volgebouwd is, is nog niet bekend. Het is in Korea nog niet gebeurd, maar de landschappen zijn juist zo mooi, het zou zonde zijn als alles volgebouwd zou worden.

ArcheAge

Er is zoveel te doen in ArcheAge dat je gerust kunt zeggen dat het een complete MMORPG is. Als je wil duiken naar schatten kun je jezelf daar in verbeteren en ook betere uitrusting kopen. Boer, duiker, piraat, nietsnut, het zit er allemaal in. Een grote mooi uitziende wereld, veel vrijheid en ja, de Kraken uit de trailer zit er echt in. Trion Worlds is bezig met de vertaling en regelt dat de ontwikkelaar wat Westerse voorkeuren in deze versie verwerkt. Koreanen houden bijvoorbeeld erg van grinden, wij hebben daar minder mee. Dat soort details zorgen ervoor dat ArcheAge is MMO is om in de gaten te houden. In Korea gaat ArcheAge free-to-play worden, maar of ze dat ook hier van plan zijn en of er dan microtransacties gaan zijn is niet bekend.