FIFA Street

Gespeeld op PlayStation 3
Ook verkrijgbaar op Xbox 360

Header

EA staat natuurlijk bekend om hun uitstekende FIFA-reeks. Elk jaar verblijden ze miljoenen fans met een nieuw deel van hun populaire voetbalspel. Maar er is een kleiner broertje dat met minder grote regelmaat uitkomt. FIFA Street brengt voetbal naar de straat. Let's panna!

Tegenwoordig is het hip om overal een remake van te maken, dus ook FIFA Street is aan de beurt. Dit is het vierde deel in de reeks, maar wordt FIFA Street genoemd, om vooral voor verwarring met het eerste deel te zorgen. Aan het roer staat Gary Paterson, de man die FIFA tot de succesvolle reeks heeft gemaakt die het nu is. Zijn team heeft niet aan de eerdere delen van FIFA Street gewerkt, zodat er nu een frisse groep mensen aan het werk zijn aan deze remake.

FIFA StreetFIFA Street

FIFA Street heeft volgens Gary drie speerpunten: de FIFA-engine, authenticiteit en focus op één tegen één. De FIFA-engine is natuurlijk vrij logisch, het team is vrij bekend met de engine en alle know-how die erin zit past prima bij FIFA Street. De Player Impact Engine zorgt ook voor realistischere bewegingen en botsingen.

Authenticiteit is de grootste verandering. De FIFA Street-reeks staat tot nu toe vooral bekend om zijn arcadestijl. Over-the-top bewegingen, trucs die in het echt niet zouden kunnen, daar wil EA vanaf. Toch zijn er in het spel twee keer zoveel trucs te maken als in FIFA 12. Om dat mogelijk te maken is er een nieuw dribbelsysteem ontwikkeld. FIFA Street gaat ook veel meer om de actie dichtbij jouw tegenstander. Je zult de tegenstander ook altijd aan blijven kijken, zodat je trucs in alle richtingen kan maken. Al achteruitlopend een panna, de bal tussen de benen van de tegenstander spelen, is prima mogelijk.

FIFA StreetFIFA Street

Er zijn verschillende spelmodi: één tegen één vijf tegen vijf, zes tegen zes, last man standing, futsal en panna. Er zijn ook aangepaste wedstrijden te maken. Al deze modi kun je tegen vrienden offline of online spelen. In het spel mag je de bal tegen de muur of borden aan de zijkanten schoppen, wat dus nieuwe tactische mogelijkheden biedt. Meer wilde Gary Paterson niet kwijt, in de loop van de tijd wordt er meer bekendgemaakt over de online mogelijkheden van FIFA Street. Volgens Gary zijn ze bezig met een diepgaande online spelmodi en natuurlijk sociale connectiviteit.

Het spel speelt zich af in verschillende plaatsen op de wereld. Van Tokio tot Amsterdam tot New York, overal kun je straatvoetbal spelen. Je speelt niet alleen op straat, maar ook in parken of in gymzalen. Tot nu toe zijn er 35 plekken geïmplementeerd, terwijl het spel pas zo'n vijftig procent af is.

FIFA StreetFIFA Street

Deze pre-alpha build speelt in ieder geval al lekker. De besturing is zelfs voor een FIFA-leek te begrijpen. Een wedstrijd bestaat uit snel spel en veel trucs uitvoeren om je tegenstander te kunnen passeren. Houd je niet van voetbal, dan kan dit toch nog wat zijn, want het straatvoetbal gaat veel sneller, heeft veel intensievere man tegen man-gevechten en het kent geen buitenspel! Het spel komt ergens in de lente van 2012 uit op PlayStation 3 en Xbox 360.