Cabela's Dangerous Hunts 2011

CAB

In Nederland is het jagen niet zo groots als in Amerika, logisch want in ons land valt er weinig meer te jagen dan een stel wilde konijnen in het lokale bos.

Ondanks dat Cabela's Dangerous Hunts niet erg bekend is in Europa is dat in Amerika wel anders. Ongeacht de lage scores die het spel veelal krijgt, is het daar erg in trek. Totaal onbekend met het spel en zijn gameplay laad ik mijn geweer en ga ik op jacht.

De bedoeling van het spel is erg eenvoudig; je houdt een geweer vast, richt op het scherm en haalt de trekker over. Ondanks dat dit erg eenvoudig is gaat het al meteen mis in de versie die ik speelde, hier kom ik later op terug.

CAB

Het schieten op het scherm gebeurt met een groot, wit geweer dat degelijk en stevig aanvoelt. Op het geweer zit een vizier, als je hier doorheen kijkt zie je soms extra dingen op het scherm, zoals power ups. Verder heeft het geweer extra gebruiksknoppen die op logische plekken dichtbij je vingers zitten. Daarnaast zit er een pomp op zodat je, net als in de films, shotgun-achtig je geweer herlaadt.

Het bedrijf dat de gitaren voor Guitar Hero maakte, maakt nu voor elke console waar het spel op uitkomt, behalve de DS, een geweer. Het geweer zendt infraroodsignalen naar een balkje dat je onder je tv bevestigt. Dit balkje is bijna een exacte kopie van de Wii-sensor. Op de vraag waarom Kinect/Move niet wordt gebruikt, kreeg ik het antwoord dat het spel al langer in ontwikkeling was.

Maar waar gaat het fout? In de versie die ik speelde zaten we in een donker bos en waren we omsingeld door wolven; op het moment dat ik op het scherm richt, vliegt mijn crosshair alle kanten op, zelfs als ik bijna stil sta en op één plek richt. Hopelijk stellen ze de gevoeligheid nog bij, want het spelen wordt op die manier echt niet leuk.

CAB

Het spel zelf ziet er goed uit, je kijkt vanuit het oogpunt van de jager, terwijl het spel een vast traject afloopt door de levels. Het verhaal dit jaar zal richting de horror-survival gaan als jij en je vader in Afrika op jacht gaan naar wilde beesten die de dorpjes terroriseren.

Cabela's Dangerous Hunts 2011 komt 26 oktober uit voor de Wii, Xbox 360, PS3 en de Nintendo DS.