NFL: Historische monsterscore Dolphins, fraaie comeback Packers tegen Saints

De derde speelweek van de National Football League is achter de rug, tijd om er weer even een blik op te werpen. De ogen waren achteraf vooral op één specifieke wedstrijd gericht, waar een monsterscore neer werd gezet die de meeste fans in hun leven nog niet hadden gezien.

Miami Dolphins - Denver Broncos
In het eerste kwart waren de Dolphins beter, met een touchdown pass van quarterback Tua Tagovailoa op Tyreek Hill over 54 yards en een 8-yard touchdown run van De'Von Achane, maar ook een 12-yard touchdown pass van Broncos-quarterback Russell Wilson op Courtland Sutton. In Q2 gingen de Dolphins echter helemaal los: Tagovailoa bediende Achane, terwijl Raheem Mostert twee touchdowns scoorde. Dat deed hij in Q3 nog eens, één keer met een korte rush en één keer met een pass van Tagovaioloa.

De Dolphins hadden aan de inmiddels 49-13 voorsprong nog lang niet genoeg: Tagovailoa bediende Achane voor diens derde touchdown, Robbie Chosen kreeg een 68-yard touchdown pass van Mike White en Achane rende nog een 67-yard touchdown binnen voor 70-20. Het was de derde keer ooit dat een NFL-ploeg in één wedstrijd de 70 punten haalde, na de Washington Redskins tegen de New York Giants in 1966 (72-41) en de Los Angeles Rams tegen de Baltimore Colts in 1950 (70-27). Sterker nog, na 1989 werd de grens van 60 punten überhaupt maar één keer gehaald, door de New Orleans Saints in 2011.

Overigens hadden de Dolphins het alltime record kunnen breken: met minder dan een minuut te gaan waren ze in field goal range, maar coach Mike McDaniel besloot niet voor historie te gaan en liet de tijd aflopen. "Het zou voelen alsof we achter een record aan zaten, dat is niet waar we voor aan het spelen waren", aldus de wat opmerkelijke woorden van McDaniel na afloop.

Green Bay Packers - New Orleans Saints
Nu Aaron Rodgers weg is bij de Packers moet Jordan Love het als quarterback doen, tegen de Saints maakte hij zijn eerste start op het eigen Lambeau Field. Saints-quarterback Derek Carr leverde snel een touchdown pass af bij Jimmy Graham, waarna Rashid Shaheen een 76-yard punt return touchdown maakte voor de bezoekers. In het vierde kwart kwamen de Packers dan eindelijk op gang: Anders Carlson trapte een field goal raak voor 3-17, quarterback Love rende een korte touchdown binnen en bediende Samori Toure voor de 2-point conversion en met minder dan drie minuten te gaan stuurde Love Romeo Doubs voor 8 yards op weg voor de winnende touchdown, 18-17.

Uitslagen NFL week 3
San Francisco 49ers - New York Giants 30-12
Cleveland Browns - Tennessee Titans 27-3
Detroit Lions - Atlanta Falcons 20-6
Green Bay Packers - New Orleans Saints 18-17
Miami Dolphins - Denver Broncos 70-20
Minnesota Vikings - Los Angeles Chargers 24-28
New York Jets - New England Patriots 10-15
Washington Commanders - Buffalo Bills 3-37
Jacksonville Jaguars - Houston Texans 17-37
Baltimore Ravens - Indianapolis Colts 19-22 OT
Seattle Seahawks - Carolina Panthers 37-27
Kansas City Chiefs - Chicago Bears 41-10
Arizona Cardinals - Dallas Cowboys 28-16
Las Vegas Raiders - Pittsburgh Steelers 18-23
Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles 11-25
Cincinnati Bengals - Los Angeles Rams 19-16