Starfield bereikt 10 miljoen spelers

Uitgever Bethesda heeft via het officiele Twitter-kanaal laten weten dat Starfield inmiddels een mijlpaal van 10 miljoen spelers bereikt heeft sinds de eerste twee weken na de officiële releasedatum. Voor Bethesda is dit de grootste lancering van een spel in de historie van het bedrijf.

starfield - logo

Op de officiële launch-day waren er al meer dan 6 miljoen spelers begonnen aan de game, waaronder een groep van 1 miljoen gelijktijdige spelers volgens Microsoft's Phil Spencer.

Gamesindustry.biz geeft aan dat Starfield in de top 5 van dit jaar van de verkoopcharts staat boven titels zoals: Final Fantasy 16 en Resident Evil 4 Remake, alleen moeten ze zich alleen nog Hogwarts Legacy, Diablo IV, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Star Wars Jedi: Survivor voor zich dulden.

Starfield is overigens niet de beste launchgame van Microsoft. In 2021 bereikte het platform met Forza Horizon 5 al 10 miljoen spelers in de eerste week na release.

Na een reeks van tegenvallende releases (zoals Red Fall en Halo: Infinite) en een gapend gat met interessante nieuwe exclusive titels, lijkt Microsoft nu met deze Space RPG eindelijk een commercieel succes binnen te hengelen voor hun Xbox-en pc-platform.