Nieuw-Zeelandse rugbyers maken gehakt van NamibiŰ op WK

In Frankrijk hebben de Nieuw-Zeelandse rugbyers hun tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap afgewerkt. In groep A namen de All Blacks, die de openingswedstrijd van het WK verloren van Frankrijk, het in Toulouse op tegen Namibië.

Namibië is er sinds 1999 altijd bij op het WK, maar kwamen nog nooit verder dan één reglementair gelijkspel: op het vorige WK, in Japan in 2019, werd de wedstrijd tegen Canada afgelast in verband met een naderende orkaan. Tegen Nieuw-Zeeland konden de Afrikanen ook geen vuist maken, al binnen zeven minuten had half-back Cam Roigard twee tries te pakken.

Tiaan Swanepoel trapte een Namibische penalty kick tussen de palen na een dikke tien minuten, maar daar bleef het bij. Damian McKenzie scoorde nog twee tries voor Nieuw-Zeeland en verder waren er tries voor Leicester Fainga'anuku, Anton Lienert-Brown, de later met totaal onnodig rood weggestuurde Ethan de Groot, Dalton Papalii, David Havili, Caleb Carke en Rieko Ioane. McKenzie trapte acht van de elf conversies binnen en dus won Nieuw-Zeeland met 71-3.