Jumbo-renner Van Hooydonck uit coma na ongeval

Wielrenner Nathan van Hooydonck is dinsdagochtend bij een zwaar ongeluk betrokken geraakt. De 27-jarige Belgische renner van Jumbo-Visma was in het centrum van Kalmthout betrokken bij een ongeval met in totaal zes voertuigen, vermoedelijk veroorzaakt doordat de Belg onwel werd.

Volgens Vlaamse media stond Van Hooydonck, die met zijn zwangere vrouw in de auto zat, bij een kruispunt te wachten en werd hij onwel. Daarbij zou hij het gaspedaal ingedrukt hebben en zeker vijf andere voertuigen hebben beschadigd, maar zelf kwam hij er het slechtst van af: hij werd ter plekke gereanimeerd en zou volgens een woordvoerder van de politie in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd zijn, volgens Het Laatste Nieuws wel bij bewustzijn.

Drie andere personen raakten lichtgewond, onder wie een jong kind. De vrouw van Van Hooydonck kwam er zonder kleerscheuren af.

Update 15.25 uur
Sporza meldt dat Van Hooydonck volgens de artsen geen hersenschade heeft opgelopen bij het ongeval, een eerste beetje positief en hoopgevend nieuws dus.

Update 21.20 uur
Inmiddels is duidelijk dat Van Hooydonck uit zijn kunstmatige coma is ontwaakt en relatief in orde lijkt, volgens zijn team heeft hij geen ernstige verwondingen overgehouden aan het ongeval. De renners van Jumbo in de Vuelta a España kregen het dinsdag aan de voet van de slotklim te horen, wat de ploeg naar eigen zeggen motiveerde.