Uitslag Almere City FC - FC Twente

Almere City FC heeft zijn debuut in de Eredivisie niet kunnen vieren met een overwinning. In eigen huis was FC Twente vandaag met 1-4 te sterk.

FC Twente was in het duel duidelijk de betere maar had met name in de eerste helft moeite om dit om te zetten in kansen. Bij Almere was het alleen Limbombe die af en toe gevaarlijk was. In de tweede helft leidde het overwicht van de bezoekers wel tot kansen en doelpunten. Het was uiteindelijk Pröpper die na een uur spelen zijn ploeg op een 0-1 voorsprong kopte.

Een paar minuten later zorgde Vlap na een prima aanval voor de 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Het was echter Post die de thuisploeg weer terug in de wedstrijd bracht door de aansluitingstreffer te maken. Na een rode kaart voor Van Bruggen was de wedstrijd wel gespeeld en Van Wolfswinkel bepaalde door twee doelpunten in de blessuretijd de eindstand op 1-4.

Almere City FC

1 - 4

FC Twente

72' Post    59' Pröpper