FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 augustus 2023

Uitslag Almere City FC - FC Twente

Almere City FC heeft zijn debuut in de Eredivisie niet kunnen vieren met een overwinning. In eigen huis was FC Twente vandaag met 1-4 te sterk.

FC Twente was in het duel duidelijk de betere maar had met name in de eerste helft moeite om dit om te zetten in kansen. Bij Almere was het alleen Limbombe die af en toe gevaarlijk was. In de tweede helft leidde het overwicht van de bezoekers wel tot kansen en doelpunten. Het was uiteindelijk Pröpper die na een uur spelen zijn ploeg op een 0-1 voorsprong kopte.

Een paar minuten later zorgde Vlap na een prima aanval voor de 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Het was echter Post die de thuisploeg weer terug in de wedstrijd bracht door de aansluitingstreffer te maken. Na een rode kaart voor Van Bruggen was de wedstrijd wel gespeeld en Van Wolfswinkel bepaalde door twee doelpunten in de blessuretijd de eindstand op 1-4.

Almere City FC

1 - 4

FC Twente

 72' Post    59' Pröpper
 66' Vlap
 90+2' v.Wolfswinkel
 90+5' v.Wolfswinkel
 
 Gele kaart: Floranus, Esajas, (Almere City FC),
 Rode kaart: v.Bruggen (74/2xg) (Almere City FC),
 
Stadion: Yanmar Stadion, Almere
Toeschouwers: 3.616
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Bakker
Akujobi
v.Bruggen
Barbet
Floranus
Pena (Puriel/ 61)
Koopmeiners
Ritmeester vd.Kamp (Post/61)
Pascu (Esajas/57)
Robinet (Duijvestijn/68)
Limbombe (v.La Parra/ 68)
  Unnerstall
Sampsted
Hilgers
Pröpper (Bruns/68)
Brenet
Kjolo (Regeer/57)
Steijn (v.Wolfswinkel/46)
Sadílek
D.Rots
Ugalde (ünüvar/77)
Vlap

Kopecky wereldkampioene op de weg, Vollering sprint met kramp naar zilver

Demi Vollering is er zondag niet in geslaagd om haar succesvolle seizoen te bekronen met een wereldtitel. In Glasgow was de Belgische Lotte Kopecky de sterkste voor de Nederlandse, die naar het zilver sprintte voor de Deense Cecilie Uttrup Ludwig.

Direct na de start reed er een sterke kopgroep. Ashleigh Moolman, Lizzie Deignan, Sanne Cant Elise Chabbey, Blanka Kata Vas en Juliette Labous. Voor Nederland was Mischa Bredewold mee in de kopgroep. Duitsland had niemand mee in de kopgroep en zette de achtervolging in op de kopgroep en bij het opdraaien van de plaatselijke rondes kwam het peloton weer aansluiten bij de kopgroep en kregen we een tactische wedstrijd te zien in Glasgow.

Op de plaatselijke rondes koos Elise Chabbey voor de aanval. De Zwitserse reed lange tijd vooruit, terwijl in het peloton vooral België werkte voor Kopecky. De Nederlandse ploeg deed in eerste instantie weinig, maar in de laatste drie rondes ging ook Nederland zich met de koers bemoeien. Annemiek van Vleuten probeerde het, maar werd door Kopecky en Uttrup Ludwig werd de uittredende wereldkampioene weer ingerekend op Montrose Street. Ze kwam in een groep met Vollering, Kopecky, Reusser, Deignan, Ludwig en Christina Schweinberger en bij het ingaan van de slotronde werd eindelijk Chabbey. Van Vleuten vel weg met materiaal pech. In de slotronde bleek Lotte Kopecky de sterkste. De Belgische ging meerdere malen in de aanval en uiteindelijk kwam ze solo over de finish. Vollering kreeg in de slotronde te maken met krampen, maar wist toch nog naar het zilver te sprinten, voor de Deense Uttrup Ludwig.

Results powered by FirstCycling.com

Random Pics van de Dag #1008

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

BMX'ster Smulders pakt WK-zilver, Kimmann niet in finale

In Glasgow is zondag het wereldkampioenschap BMX-racen gehouden. Althans, de eerste rondes werden zaterdag afgewerkt, zondag was het tijd voor het hoofdtoernooi: de achtste finales tot en met de finales voor de elite, de onder-23 en de junioren.

Vrouwen elite
Met Manon Veenstra en Laura Smulders had Nederland twee ijzers in het vuur, maar Veenstra ging al bij de start onderuit en werd zevende. Smulders knokte met de Amerikaanse Alise Willoughby om de tweede plek en wist het zilver te veroveren, voor Willoughby en achter de ongenaakbare thuisfavoriete Beth Shriever. Merel Smulders sneuvelde in de halve finales.

Mannen elite
Olympisch kampioen Niek Kimmann reed een prima toernooi, tot aan de halve finales: daarin werd hij weggeblazen en een finaleplek zat er geen moment in. Dave van der Burg sneuvelde in de kwartfinales, Mitchel Schotman in de achtste finales en Jaymio Brink al in de herkansingen. De finale werd een Frans feestje: goud voor Romain Mahieu, voor Arthur Pilard en Joris Daudet.

Vrouwen onder-23
Michelle Wissing en Renske van Santvoort schopten het beiden tot de finale, maar waren daarin simpelweg niet goed genoeg voor het eremetaal: vijfde en zesde. Goud was voor de Française Tessa Martinez, voor thuisfavoriete Emily Hutt en de Nieuw-Zeelandse Megan Williams. Indy Scheepers en Amber Walravens gingen er in de halve finales uit.

Mannen onder-23
Tim Goossens was de Nederlandse vertegenwoordiger in de finale, maar hij werd op waarde geklopt: zesde. Filib Steiner uit Zwitserland ging er met de wereldtitel vandoor, voor de Fransman Mateo Colsenet en favoriet Rico Bearman uit Nieuw-Zeeland. Casper Pipers ging er in de halve finales uit, Bart van Bemmelen in de kwartfinales en Roy Kater kwam de herkansingen niet door.

Vrouwen junioren
Met Lissi van Schijndel had Nederland één deelneemster en die schopte het tot de finale, waarin ze genoegen moest nemen met plek zes. Topfavoriete Veronika Sturiska uit Letland pakte het goud, voor de Australische Sienna Pal en de Amerikaanse Ava Corley.

Mannen junioren
Jason Noordam was namens Nederland een serieuze kanshebber op de titel, maar al onderaan de startheuvel ging hij tegen het gravel. De Argentijnen konden juichen: Thomas Maturano pakte de wereldtitel, maar met Federico Capello was er óók zilver voor de Zuid-Amerikaanse ploeg, voor de Italiaan Tommaso Frizzarin. Jessy Soede en Mika Lang gingen er in de halve finales uit, Bart Bakker in de kwartfinales en Ryan Hartman in de achtste finales.

Uitslag Feyenoord - Fortuna Sittard

Landskampioen Feyenoord is de competitie begonnen met een gelijkspel. In De Kuip kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Feyenoord speelde lange tijd met tien man na een snelle rode kaart van aanwinst Bart Nieuwkoop.

Feyenoord kwam na 24 minuten al met tien man te spelen nadat Nieuwkoop van het veld af moest. De rechtsback kreeg in eerste instantie nog geel, maar nadat de VAR ingreep moest de rechtsback met rood direct van het veld. Daardoor hadden de Rotterdammers het overwicht tegen de Limburgers en kregen daarbij enkele kansjes. Ook na de rode kaart bleef Feyenoord de betere ploeg, maar kreeg ook Fortuna kansen om de score te openen. Vlak voor de rust en net erna kreeg Paul Gladon kansen om Fortuna op voorsprong te zetten, maar stuitte op Justin Bijlow.

De grote kans voor Fortuna was echter voor Cordoba. Na een misverstand in de verdediging bij Feyenoord en uitglijden van Bijlow kon de Spaanse aanvaller voor open doel de Limburgers op voorsprong zetten, maar zijn inzet was niet hard genoeg. In de slotfase kreeg Alireza Jahanbakhsh nog een uitstekende kans om Feyenoord naar de winst te schieten, alleen werd zijn inzet over getikt door de doelman van Fortuna.

Uitslag NEC - Excelsior

Excelsior heeft in een doelpuntrijke wedstrijd een nipte overwinning geboekt op NEC. Door een doelpunt diep in de blessuretijd wonnen de Rotterdammers met 3-4.

Excelsior was in de eerste helft lange tijd de bovenliggende partij maar dit resulteerde slechts in één doelpunt, Agrafiotis bracht zijn ploeg op voorsprong. NEC stelde daar lange tijd weinig tegenover maar in de laatste tien minuten voor rust sloeg het ineens twee keer toe. Baas kopte de gelijkmaker binnen en Hansen scoorde in de verre hoek de 2-1.

Na rust was het Widell die Excelsior weer op gelijke hoogte bracht, 2-2. Nog geen tien minuten later was het NEC dat wederom op voorsprong kwam, nu scoorde Ogawa. Nadat Omorowa met een intikker voor de 3-3 zorgde leek het lang op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou gaan eindigen. Door blessurebehandelingen was er veel extra tijd en in de laatste seconden daarvan werd er alsnog gescoord, een uithaal van Uddenäs bezorgde Excelsior de overwinning.

N.E.C. Nijmegen

3 - 4

Excelsior

 36' Baas
 44' Hansen
 60' K.Ogawa
   12' Agrafiotis
 53' Widell
 73' Omorowa
 90+10' Uddenäs
 
 Gele kaart: Marques, (N.E.C. Nijmegen), Seymor, Baas, (Excelsior)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.207
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
v.Rooij
Nuytinck
Verdonk
Baas
Schöne
Hoedemakers (R.González/64)
Mattsson
Hansen (Tavsan/54
Pereira/85)
K.Ogawa (Marques/65)
Olden Larsen
  v.Gassel
Horemans
El Yaakoubi
Widell
Zagre
Seymor (S.Nieuwpoort/90)
Baas
Hartjes
Lamprou (Sanches Fernandes/61)
Agrafiotis (Omorowa/62)
Driouech (Uddenäs/90 4)

Het nutteloze feitje van de dag: Oude vlag

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

De vlag van Denemarken kennen we bijna allemaal wel, maar wist je dat het de oudste landsvlag die nog steeds gebruikt wordt is? De vlag werd voor eerst vermeld in de 14e eeuw en wordt sindsdien gebruikt.

De Deense vlag (WikiCommons/Jacob Bøtter)
De Deense vlag (WikiCommons/Jacob Bøtter)

Stopt Rusland met financieren Wagner-huurlingen?

Volgens Britse inlichtingendiensten zal de Russische huurlingengroep Wagner waarschijnlijk niet langer door de Russische staat worden gefinancierd en moeten inkrimpen en besparen op personeelskosten, aldus het ministerie van Defensie in Londen. Er is een 'realistische mogelijkheid' dat het presidentiële kantoor in Moskou de Wagner-huurlingen niet langer zal financieren.

"Als de Russische staat Wagner niet meer betaalt, zijn de Wit-Russische autoriteiten de op één na meest plausibele betaalmeester", zei het. Dit zou echter de middelen van Wit-Rusland onder druk zetten. Wagner-huurlingen trainen daar momenteel Wit-Russische soldaten.

Polen houdt referendum over EU- asielbeleid

De Poolse regering heeft een referendum in oktober aangekondigd waarin burgers zullen stemmen over het wel of niet willen accepteren van 'duizenden illegale immigranten'. Het land verzet zich tegen de hervorming van het EU-asielbeleid waarover in juni overeenstemming is bereikt.

De Poolse regering wil dat de burgers in een referendum stemmen over het compromis voor een EU-asielhervorming en een verplichte toelating van vluchtelingen. Het referendum vindt plaats op 15 oktober, tegelijk met de Poolse parlementsverkiezingen. Dat maakte premier Mateusz Morawiecki bekend in een videoclip die op sociale media werd gedeeld.

De te stellen vraag zou zijn: "Steunt u de toelating van duizenden illegale immigranten uit het Midden-Oosten en Afrika volgens het verplichte toelatingsmechanisme dat wordt opgelegd door de Europese bureaucratie?" 

Asiel-overeenkomst binnen de EU
Na jaren van onderhandelen bereikten de EU-ministers van Binnenlandse Zaken begin juni overeenstemming over een hervorming van het asielbeleid. Hierin is bepaald dat de acceptatie van vluchtelingen in de toekomst niet meer vrijwillig moet zijn, maar verplicht. Elk jaar moeten minstens 30.000 mensen herplaatst kunnen worden. Staten die geen vluchtelingen willen opnemen, kunnen in plaats daarvan een schadevergoeding betalen van 20.000 euro per afgewezen persoon.

Polen en Hongarije zijn hier tegen. De regering in Warschau wil dat elk EU-land voor zichzelf beslist hoe het de landen met bijzonder hoge migratiecijfers ondersteunt.

Beschuldiging oppositie: 'PiS probeert stemmen te ronselen'
De nationaal-conservatieve regeringspartij PiS staat onder druk vanwege hoge inflatie, strenge abortuswetten en diverse schandalen rond vermeende vriendjespolitiek. Tegen deze achtergrond had partijleider en plaatsvervangend regeringsleider Jaroslaw Kaczynski al het idee geopperd van een referendum parallel aan de verkiezingen in juni.

Oorspronkelijk zou het alleen over het EU-migratiebeleid gaan. Inmiddels heeft de PiS aangekondigd dat er vier vragen in het referendum komen. De eerste betreft de privatisering van staatsbedrijven, de tweede de verhoging van de pensioenleeftijd en de derde het asielbeleid van de EU. Maandag wordt de vierde vraag bekend gemaakt.

De oppositie beschuldigt de PiS ervan kiezers te willen mobiliseren met het referendum en populistische propaganda tegen asielzoekers. De uitslag van een dergelijke stemming zou in ieder geval geen enkele invloed hebben op de besluitvorming binnen de EU.

Ecuador: na moord presidentskandidaat beruchte bendeleider overgeplaatst

Een beruchte Ecuadoraanse bendeleider is onder extreme politie-bewaking overgeplaatst vanuit de gevangenis naar een extra beveiligde inrichting. Jose Adolfo Macias zou doodsbedreigingen hebben geuit tegen presidentskandidaat Fernando Villavicencio, kort voordat Villavicencio werd doodgeschoten door criminelen.

De presidentskandidaat werd woensdag na een verkiezingsbijeenkomst in de hoofdstad Quito neergeschoten. Hij werd driemaal in het hoofd geraakt. In verband met zijn dood zijn zes Colombianen gearresteerd, een zevende verdachte is overleden na een vuurgevecht met de politie.

De Ecuadoraanse minister van Binnenlandse Zaken heeft dit incident bestempeld als een ‘politieke misdaad met terroristische kenmerken’ en als een poging om de komende verkiezingen te saboteren.

Een van de beloften van Villavicencio tijdens zijn verkiezingscampagne was het verbreken van de banden tussen de georganiseerde misdaad en overheidsfunctionarissen.

Macias, die bekend staat als Fito, staat aan het hoofd van één van de grootste misdaadorganisaties in Ecuador genaamd Los Choneros. Hij zit sinds 2011 een gevangenisstraf van 34 jaar uit voor onder andere drugshandel en moord. Bij zijn overplaatsing naar de extra beveiligde inrichting waren naar schatting zo’n 4000 agenten en beveiligers betrokken.

Belgen moeten kosten redding uit hooggebergte zelf betalen

Een groep van zeven wandelaars uit België loopt het risico een hoge rekening te krijgen van de Oostenrijkse politie nadat zij gered werden uit het hooggebergte in het grensgebied tussen Oostenrijk en Zwitserland.

De groep, bestaande uit vier volwassenen en drie kinderen, had de Schesaplana beklommen, de hoogste top van het Rätikon-gebergte op een hoogte van 2965 meter. Na een overnachting in een hut durfden de wandelaars de steile afdaling over sneeuw niet aan, waarop de eigenaar van de hut de reddingsdienst inschakelde.

Uiteindelijk werden de wandelaars met een helikopter van de berg gehaald en nu wil de politie dat de groep Belgen zelf de kosten voor deze reddingsoperatie betaalt. Volgens de politie waren de wandelaars niet goed voorbereid de tocht. Er wordt al lang gediscussieerd in de Alpenlanden of onvoorzichtige of slecht voorbereide wandelaars zelf moeten betalen voor hulp van de reddingsdiensten. Vanwege de steilheid staat de Schesaplana bekend als een mooie berg voor geoefende wandelaars, met sneeuwvelden die zelfs in de zomer blijven liggen vanwege de grote hoogte.

Vrouwen krijgen nieuwe wereldkampioen voetbal, zinderend slot Australië - Frankrijk

Op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland gaat het vrouwenvoetbal sowieso een nieuwe wereldkampioen krijgen. De Verenigde Staten en Duitsland gingen er in de groepsfase al uit, Noorwegen sneuvelde in de achtste finales en in de kwartfinales is nu ook het doek gevallen voor Japan.

Japan - Zweden
Na de Nederlandse wanprestatie tegen Spanje nam Zweden het op tegen Japan. Dat ging goed en na een ruim half uur opende Amanda Ilestedt de score, kort na rust gevolgd door een benutte penalty van Filippa Angeldahl. Japan kreeg nog een penalty nadat een Japanse speelster met haar eigen voet in het gras bleef haken, maar die ging mis. Wel kwam er nog een treffer om de spanning terug te brengen, maar de late goal van Honoka Hayashi kon het tij niet meer keren.

Australië - Frankrijk
In een uitverkocht Lang Park in Brisbane namen de Matildas het op tegen Frankrijk, wat een prima wedstrijd werd edoch zonder ook maar één enkele goal - Frankrijk was er even bijzonder dicht in de buurt, maar de bal ging er niet in. Penalties waren na een doelpuntloze verlenging nodig, wat een zinderende ontknoping werd. De Australische keepster Mackenzie Arnold stopte de vijfde penalty, maar op matchpoint schoot ze gelijk daarna zelf en die ging mis. We gingen nog even door, een penalty van Kenza Dali moest opnieuw genomen worden en Arnold stopte die beide keren. Na een misser van Vicki Bècho mocht Cortnee Vine aanleggen en zij maakte het dan eindelijk af: Australië naar de halve finales.

Engeland - Colombia
De ploeg van Sarina Wiegman had het in de vorige ronde al uiterst lastig met Nigeria, dit keer bleek ook Colombia bijzonder pittig. Sterker nog, in de 44e minuut schoot Leicy Santos de Zuid-Amerikaanse ploeg op fraaie wijze naar de 0-1. Toch ging men met een domper de rust in: Lauren Hemp trok de stand nog voor rust gelijk. Na twintig minuten in de tweede helft zette Alessia Russo de Engelse ploeg op voorsprong en die wisten ze vast te houden, waardoor Engeland net als in de vorige twee edities in de halve finales staat - de finale bereikten ze nog nooit.

Halve finales
Dinsdag 15 augustus, 10.00u (NL); Spanje - Zweden
Woensdag 16 augustus, 12.00u (NL); Australië - Engeland

Fraaie IndyCar-race Indianapolis bevochten tot in laatste ronden

Op de road course van de Indianapolis Motor Speedway is zaterdagavond de veertiende race van het seizoen in de IndyCar Series verreden. Met daarna nog drie races te gaan werd er gestreden tot in de laatste ronde van een vermakelijke race.

Voor het eerst in zes jaar stond Graham Rahal weer eens op poleposition, met Christian Lundgaard naast zich. Op rij twee stonden Alexander Rossi en Pato O'Ward, voor Devlin Defrancesco, Romain Grosjean, Marcus Armstrong, Alex Palou, Felix Rosenqvist en Scott McLaughlin - Rinus van Kalmthout moest het doen vanaf de negentiende stek.

Geheel tegen de IndyCar-traditie in lukte het de coureurs vrij aardig om enigszins normaal op te lijnen voor de start, geholpen door de enorme ruimte op het circuit. Defrancesco kende een bizarre start en van zijn beste startplek ooit schoot hij in bocht één gelijk al naar de leiding. De safety car kwam al snel de baan op: Palou deelde een tikje uit aan Armstrong, die spinde, en waar Josef Newgarden bovenop reed.

Na wat opruimwerkzaamheden konden we door, met Defrancesco, Rahal, O'Ward, Lundgaard, Rossi en Rosenqvist voorop. Het duurde niet lang voor Rahal de leiding pakte en ook Rossi, O'Ward en Lundgaard gingen rap langs Defrancesco. Richting ronde twintig werden de eerste pitstops gemaakt, waarbij Rahal, Rossi, Lundgaard en O'Ward uiteindelijk hun posities behielden - Scott Dixon en Romain Grosjean reden er op de hardere banden nog even voor.

Niet heel veel later kwamen de volgende pitstops er ook alweer aan, waarbij Rahal en Lundgaard enige tijd ruim voorop reden. Met dertig ronden te gaan was de leiding in handen van de als vijftiende vertrokken Dixon en zijn alternatieve strategie, gevolgd door Rahal, O'Ward, Lundgaard en Rossi. Na 59 van de 85 ronden kwam Dixon dan binnen voor zijn laatste stop, waarbij hij zachte banden onder de auto kreeg richting het einde van de race - Rahal's voordeel zou later kunnen zijn dat zijn laatste stint veel korter was.

Dat plan liep echter niet helemaal lekker: Rahal kwam een paar ronden later al zijn stop maken en kwam een seconde of zeven achter Dixon de baan op, in principe veel te groot om met zijn slechts iets nieuwere banden goed te maken. O'Ward en Lundgaard kwamen weer een paar tellen achter Rahal terecht, voor Rossi en Palou. In de slotfase begon Rahal toch in de buurt te komen bij Dixon, het gat was ingekort naar zo'n anderhalve seconde.

Met twee ronden te gaan was Rahal volle bak aangesloten, maar ondanks verwoede pogingen lukte het niet om Dixon te passeren. De Nieuw-Zeelander pakte zijn 54e overwinning en won voor het negentiende jaar op rij minstens één wedstrijd. Rahal werd tweede, voor O'Ward - Van Kalmthout reed uiteindelijk naar een elfde plek. Palou gaat nog altijd ruim aan de leiding in de titelstrijd, Dixon staat op plek twee op twee volle zeges afstand.

Van der Poel valt uit na drie minuten WK, Pidcock wereldkampioen mountainbiken

In Schotland is het wereldkampioenschap mountainbiken zaterdag afgesloten, we kijken nog kort even terug naar de laatste wedstrijd: de cross-country bij de mannen, waarbij de ogen onder meer gericht waren op Mathieu van der Poel. De Nederlander kon als eerste man ooit gelijktijdig wereldkampioen veldrijden, wegwielrennen én mountainbiken worden.

De droom voor Van der Poel was tamelijk snel klaar: aan het einde van de startronde, na nog geen drie minuten koers, gleed zijn voorwiel weg en kwam hij op zijn knie terecht. Het duurde even voor hij opstond en toen hij dat deed was al duidelijk dat het klaar was: hij stapte niet meer op en gaf er de brui aan, de koers was binnen drie minuten klaar voor hem.

Voorin meldde de halverwege het veld gestartte Thomas Pidcock al vrij snel en de Britse olympisch kampioen ging er vandoor met tienvoudig wereldkampioen Nino Schurter uit Zwitserland en de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly. Die moest richting de slotfase van de wedstrijd passen, dus ging het tussen Pidcock en Schurter. Ook de Zwitserse veteraan kon het hoge tempo echter niet meer aan en haakte af bij de olympisch kampioen.

Pidcock soleerde vervolgens op indrukwekkende wijze naar de wereldtitel, Schurter werd nog bijgehaald door de Nieuw-Zeelander Sam Gaze. De kersverse tweevoudig wereldkampioen op de shorttrack sloot aan bij Schurter en ging erop en erover naar het zilver, voor de Zwitser, die Victor Koretzky uit Frankrijk en de Roemeen Vlad Dascalu nog wel achter zich hield.

FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt, overdag een enkele bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend neemt de bewolking toe met vooral landinwaarts perioden met zon. Vooral in het westen en noorden kan een lichte bui voorkomen. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust vrij krachtig.

Vanmiddag zijn er perioden met zon en komen er enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 23°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de noordwestkust af en toe vrij krachtig.

Vanavond zijn er zonnige perioden met vooral in het oosten nog enkele buien. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en ontstaat landinwaarts plaatselijk mist. De minima liggen rond 12°C. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige zuidenwind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Lieve wolkjes boven de Oostvaardersplassen
Lieve wolkjes boven de Oostvaardersplassen (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1469
special
Random Pics van de Dag #1468
special
VrijMiBabes #239 (not very sfw!)
review
Indiana Jones and the Great Circle
special
Random Pics van de Dag #1467
special
Random Pics van de Dag #1466
©FOK.nl e.a.