ANWB start reparaties van door hagel beschadigde auto's Gardameer

ANWB-hulpverleners hebben dit weekend auto’s gerepareerd van Nederlandse vakantiegangers bij het Gardameer. De vakantiegangers werden afgelopen week getroffen door noodweer waarbij hagelstenen zo groot als tennisballen veel schade veroorzaakten aan auto's, tenten, caravans en campers. Tien auto’s zijn nu gereed om terug naar Nederland te rijden. 

De ANWB stuurde drie monteurs met materiaal voor noodreparaties naar Noord-Italië. Ze worden geholpen door twee collega’s die in de buurt op vakantie waren. De hulpverleners hebben autoruiten, dakluiken, plexiglas en folie bij zich. Ze verwachten ongeveer tachtig tot honderd voertuigen te kunnen repareren in een week tijd.

De lokale garages kunnen het werk niet aan. Daarom voert de ANWB ter plekke reparaties uit zodat toeristen weer met hun eigen auto naar huis kunnen. Ongeveer 350 getroffen vakantiegangers zijn zondag met bussen teruggekomen uit Italië. Het vervoer werd geregeld door verschillende alarmcentrales. De voertuigen en spullen van de toeristen worden op een later moment teruggebracht naar Nederland.