Twitter verliest de helft van advertentie-inkomsten

De inkomsten bij Twitter zijn slechter dan verwacht. Elon Musk schreef op Twitter dat de cashflow negatief blijft door bijna 50 procent minder advertentie-inkomsten en een hoge schuldenlast. Musk had in maart gezegd dat hij verwachtte dat Twitter tegen juni een positieve cashflow zou kunnen realiseren.

Het nieuws van Musk is het bewijs dat de agressieve kostenbesparingen die de miljardair heeft doorgevoerd sinds de overname van Twitter in de herfst van 2022 niet voldoende zijn om de inkomsten op te krikken. Daarnaast lijken de advertentie-inkomsten zich niet zo snel te hebben hersteld als Musk in april dacht. In een interview met de BBC destijds zei hij dat de meeste adverteerders al waren teruggekeerd naar Twitter.

Twitter werd ervan beschuldigd niet genoeg te hebben gemodereerd op de tweets. Het gevolg was dat veel adverteerders zich afwendden omdat ze niet wilden dat hun advertenties naast ongepaste inhoud werden weergegeven.

Twitter zou drie miljard omzet maken
Musk schreef zaterdag dat Twitter een positieve cashflow moet hebben "voordat we ons iets anders kunnen veroorloven". Hij reageerde op een tweet over voorstellen om geld in het bedrijf te steken. Het was aanvankelijk onduidelijk op welke periode Musk doelde op zijn uitspraak over een daling van de advertentie-inkomsten met 50 procent. Hij heeft eerder gezegd dat Twitter op schema ligt om tegen 2023 $ 3 miljard aan inkomsten te behalen, tegen $ 5,1 miljard in 2021.

Musk nam Twitter in oktober 2022 over voor zo'n 44 miljard dollar, en nam toen zelf het roer over, bracht het bedrijf naar de beurs en ontsloeg duizenden werknemers - een groot deel van het personeelsbestand.