Skjelmose eindwinnaar Ronde van Zwitserland, tijdritwinst voor Ayuso

Mattias Skjelmose heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. In een spannende tijdrit hield de Deense klassementsrenner net voldoende tijd over op Juan Ayuso, die wel de individuele tijdrit over 25,7 kilometer wist te winnen.

Mattias Skjelmose begon als leider aan de individuele tijdrit over 25,7 kilometer van St. Gallen naar Abtwil. Bij het eerste tussenpunt leek al kansloos voor de eindzege. Bij het eerste tussenpunt verloor de Deense klassementsrenner negentien seconden op Juan Ayuso, die daarmee Skjelmose met één seconde voorbij ging in het algemeen klassement. Bij het eerste tussenpunt zette Remco Evenepoel de snelste tijd neer en werd duidelijk dat hij ook meedeed voor de eindzege.

Bij het tweede tussenpunt na twintig kilometer was het Aysuo die de snelste tijd noteerde. De jonge Spanjaard leek op weg naar de eindzege, maar dankzij een geweldig tweede deel van Skjelmose, waarbij de Deen tien seconden was ingelopen op Aysuo, had hij weer het voordeel in het virtuele klassement.

In het slot gaf Skjelmose zijn virtuele voorsprong in het algemeen klassement niet meer weg en pakte hij de eindzege in de Zwitserse WorldTour-koers. Hij pakte het eindklassement met negen seconden voorsprong. Aysuo werd tweede in het eindklassement, maar pakte wel de zege in de slottijdrit. Hij won de tijdrit van 25 kilometer met acht seconden voorsprong op Evenepoel.

Wilco Kelderman reed een solide tijdrit en zou als twaalfde tijd neerzetten. In het algemeen klassement eindigde de Nederlander van Jumbo-Visma op de vierde plaats in Zwitserland. 

Results powered by FirstCycling.com