El Salvador: bij stormloop in voetbalstadion zeker twaalf doden

Bij een stormloop in een voetbalstadion in El Salvador zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Daarnaast zijn ongeveer 100 mensen in kritieke toestand naar verschillende ziekenhuizen gebracht, volgens het Duitse persbureau, verwijzend naar de directeur van de civiele bescherming in het Midden-Amerikaanse land.

Volgens de autoriteiten brak de stormloop uit toen fans probeerden het stadion binnen te komen voor een wedstrijd tussen twee van de populairste teams van het land, Alianza FC en Club Deportivo FAS. Fans zeggen tegen een lokale krant dat er buiten het overvolle stadion mensen stonden die naar binnen probeerden te komen, terwijl de meeste toegangspoorten al dicht waren.

"Mensen drongen naar binnen en vielen over ons heen", zegt een fan die in het stadion was. Er wordt gesproken over een 'lawine van mensen'. Volgens overheidsfunctionarissen zijn er verhalen dat er nepkaartjes waren verkocht. 

De nationale voetbalbond van El Salvador betuigt zijn medeleven met de nabestaanden. De organisatie heeft een onderzoek naar de gebeurtenissen aangekondigd.