Vingegaard sterkste op steile slotklim in Ronde van het Baskenland

Jonas Vingegaard heeft in de Ronde van het Baskenland de leiderstrui overgenomen van Ide Schelling. De Deense kopman van Jumbo-Visma was in de derde etappe de sterkste op een steile slotklim. Hij won voor de Bask Mikel Landa en Enric Mas.

Ide Schelling mocht vandaag in de leiderstrui starten in de Ronde van het Baskenland, maar voorafgaand aan de etappe werd verwacht dat de 25-jarige Nederlander na vandaag geen leider meer zou zijn gezien het lastige parcours in de Ronde van Baskenland. In het begin van de etappe kregen zes renners de ruimte, maar gedurende de rit namen verschillende ploegen de controle over in het peloton en zakte de voorsprong geleidelijk.

Op dertig kilometer van de streep werd de kopgroep ingerekend, waarna Bauke Mollema in de aanval trok. De Nederlander had het gezelschap van Laurens Huys en Esteban Chaves. Chaves bleef het langst vooruit van het drietal en in aanloop naar de steile slotklim kreeg de Colombiaans kampioen het gezelschap van Juan Pédro Lopez en James Knox.

Lopez als eerste aan de steile slotklim van één kilometer met een maximaal stijgingspercentage van 26%. Het peloton onder aanvoering van Jumbo-Visma zat er niet ver achter en nadat Lopez bij was gehaald versnelde Jonas Vingegaard en niemand kon de Deense Tour de France-winnaar volgen. Hij won voor Mikel Landa en Enric Mas.

Results powered by FirstCycling.com