Evenepoel nu wel te sterk voor Roglic in Ronde van CataloniŽ

Remco Evenepoel heeft de derde etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. Nadat de Belgische wereldkampioen in de eerste twee dagen al dichtbij was geweest was het dit keer wel raak voor Evenepoel. Op La Molina reed hij in de laatste honderdmeter leider Primoz Roglic uit het wiel en pakte de dagzege. Roglic blijft wel de leider in de Catalaanse rittenkoers.

Net zoals dinsdag stond vandaag een bergrit op het programma met ditmaal aankomst op La Molina. Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van zeven weg, met daarbij olympisch kampioen Richard Carapaz. De kopgroep nam een voorsprong van vijf minuten, maar nadat de ploeg van Remco Evenepoel zich op kop had gezet van het peloton ging de voorsprong van de kopgroep snel achteruit.

Op de slotklim van La Molina werd de kopgroep ingerekend, waarna Evenepoel zijn aanval inzette. Klassementsleider Primoz Roglic kon de Belgische wereldkmapioen als enige volgen, maar na een nieuwe versnelling van Evenepoel in de laatste honderden meters moest ook Roglic passen. Evenepoel pakte zijn winst, maar de leiderstrui blijft wel in handen van Roglic. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma staat in dezelfde tijd als Evenepoel, maar vanwege betere resultaten in eerdere etappes blijft hij aan de leiding staan van het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com