FreestyleskiŽrs strijden in Mammoth Mountain in halfpipe en op slopestyle

In het Amerikaanse skioord Mammoth Mountain waren in het weekeinde niet alleen de beste freestylesnowboarders ter wereld te bewonderen, ook de beste freestyleskiërs waren aanwezig. Ook zij kwamen in actie op de slopestyle en in de halfpipe, waar de wind ze gelukkig niet teveel in de weg zat.

Halfpipe mannen
In de eerste run was de Amerikaan David Wise met 91,25 punten de beste, maar in de derde en laatste run ging landgenoot Birk Irving daar met 94,00 punten flink overheen. De Canadees Brendan Mackay nestelde zich er nog tussenin: tweede met 93,00 punten, maar de overwinning was voor Irving.

Halfpipe vrouwen
Geen Amerikaans succes bij de vrouwen, wel een Chinese overwinning: Zhang Kexin noteerde in haar tweede run 93,50 punten en dat bleek genoeg voor de overwinning. Ze bleef de Britse Zoe Atkin (92,75) er net mee voor, terwijl Canada met Rachael Karker (91,75) ook op het podium kwam te staan.

Slopestyle mannen
De Noren domineerden het veld en Birk Ruud was daarbij de beste: de 94,80 punten uit zijn eerste van twee pogingen werd niet meer overtroffen. Landgenoot Sebastian Schjerve kwam er in de buurt, maar werd met 93,40 punten tweede, voor de 92,80 van Andri Ragettli uit Zwitserland, die zo in run twee het podium nog beklom.

Slopestyle vrouwen
Ook bij de vrouwen kon de Noorse vlag gehesen worden: de 84,80 punten van haar eerste poging brachten Johanne Killi de overwinning. De Britse Kirsty Muir pakte met 82,00 punten de tweede plek, terwijl de Nieuw-Zeelandse Ruby Star Andrews met 70,80 punten verder de enige andere was die een echt competitieve run neer wist te zetten in de finale.