Uitslag Fortuna Sittard - sc Heerenveen

Fortuna Sittard heeft goede zaken gedaan in de achttiende speelronde van de eredivisie. Tegen sc Heerenveen wonnen de Limburgers met 2-0, waardoor de Fortuna nu zicht heeft op het linkerrijtje.

Fortuna Sittard had in de eerste helft het betere van het spel zonder grote kansen te creëren en bij rust stond het ook 0-0 tussen de beide ploegen. In de tweede helft kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Na een kwartier in de tweede helft zorgde Umaro Embaló met een rake kopbal voor de openingstreffer.

Heerenveen ging wel op zoek naar de gelijkmaker, alleen gevaarlijk konden de Friezen niet worden. Diep in blessuretijd zorgde Burak Yilmaz van de strafschopstip voor de 2-0. Door de zege stijgt Fortuna Sittard naar de twaalfde plaats, terwijl Heerenveen op plaats acht staat.