FOK! Wat een weer: eerste ijsdag is een feit

winterbanner

Hallo!

Iets later dan julie gewend zijn, ik mocht soort van uitslapen na een 6 daagse werkweek welke werd afgesloten met de eerste (lokale) ijsdag dit seizoen. In Eelde was de maximumtemperatuur gister -0,2 graden. Komt er vandaag nog een bij?

Wat er wel bij komt is een dag met code geel in de provincies Friesland, Goningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord Holland door gladheid. 

Het is de gehele dag bewolkt en er kan een buitje vallen, afhankelijk van de lokale temperatuur kan dit motregen of motsneeuw zijn. Het oosten maakt de meeste kans op motsneeuw door een maximum rond het vriespunt. Verder naar het westen is de maximumtemperatuur 2 graden. De wind, die amper aanwezig is draait van het zuidwesten naar het zuiden.

De komende week blijft het koud met kans op ijsdagen, vooral dinsdag en woensdag is de kans daarop het grootst. Daarna wordt het geleidelijk weer wat warmer, maar tegen die tijd kan alles weer anders zijn. Dus vertel ik morgen eerst hoe het er dan uit ziet. Tot dan!

Een mistig begin van de dag in Wormerveer (Foto: DJMO)
Een mistig begin van de dag in Wormerveer (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!