Uitslag sc Heerenveen - FC Utrecht

FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. In Friesland waren de Friezen duidelijk de betere ploeg, maar uiteindelijk ging de ploeg van Henk Fräser met de drie punten ervandoor: 1-2.

sc Heerenveen kreeg in de eerste voldoende goede kansen om de score te openen en uiteindelijk zorgde Sydney van Hooijdonk daarvoor met een kopbal. FC Utrecht had weinig te vertellen tegen de Friezen, maar nog voor rust stond het 1-1 na harde uithaal van Anastasios Douvikas.

Ook na rust was Heerenveen de betere ploeg en kreeg ook kansen op de 2-1, maar de ploeg van Kees van Wonderen wist die niet te benutten. Halverwege de tweede helft viel het doelpunt wel aan de andere kant. Modibo Sagnan was mee gegaan uit een corner, waarna de bal voor de voeten van de verdediger viel. Sagnan omspeelde vervolgens een aantal spelers om daarna hard uit te halen. In de resterende tijd probeerde de thuisploeg nog wel om de achterstand goed te maken, maar het bleef 1-2 in het voordeel van FC Utrecht.

Door de zege gaat FC Utrecht sc Heerenveen voorbij in de stand en staan de Domstedelingen op de zesde plaats, twee plaatsen voor de Friezen.