Volleybalsters strijdend ten onder op WK tegen China

De Nederlandse volleybalsters hebben in een spannende wedstrijd op het WK met 2-3 verloren van China. Tegen topland China speelde Oranje een uitstekende wedstrijd, maar in de vijfde set bleken de Chinese volleybalsters net te sterk.

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd tegen China en pakte ook verassend de eerste set met 25-22. Ook in de tweede set haalde de Nederlandse volleybalsters een hoog niveau en knokte zich na een 6-10 achterstand terug in de set, maar nadat het gelijk op ging tot aan 20-20 pakte China de set met 21-25.

In de derde set was China duidelijk te sterk voor Oranje en pakte eenvoudig met 15-25 set drie. Nadat ook de eerste twee punten van de vierde set naar China gingen herpakte de Nederlandse volleybalsters zich knap. Met goed spel ging de vierde set met overtuiging naar Oranje en leken we een spanende set te krijgen. Daarin was China net één maatje te groot voor de Nederlandse ploeg en won set vijf met 12-15.

Oranje speelt in de tweede groepsfase nog tegen tweevoudig olympisch kampioen Brazilië en Japan. De ploeg van bondscoach Avital Selinger moet die twee duels winnen om kans te houden op een plek in de top vier en daarmee kwalificatie voor de kwartfinales. Nederland staat nu zesde.