Arbolino wint drijfnatte Moto2-race Thailand, Van den Goorbergh rijdt goed

De Grand Prix van Thailand in de Moto2 is behoorlijk in het water gevallen. Er werd wel gereden op het Chang International Circuit bij Buriram, maar het geplande einde van de race kwam er vanwege de regen uiteindelijk niet.

Kort voor de start begon het te regenen in Thailand, dus werd de start uitgesteld om iedereen de kans te geven regenbanden onder de motor te laten zetten. Thuisheld Somkiat Chantra mocht vanaf pole vertrekken, naast Tony Arbolino en titelkandidaat Ai Ogura. WK-leider Augusto Fernandez stond op plek acht, Bo Bendsneyder vertrok als dertiende en Zonta van den Goorbergh vanaf plek 24.

Chantra behield de leiding op de natte baan, terwijl Cameron Beaubier van plek elf in drie bochten naar plek twee reed, maar daarna onderuit ging. Alonso Lopez sloot aan op plek twee, voor de van plek twaalf gekomen Filip Salac en Aron Canet, die startte als achttiende. Van den Goorbergh had in no-time tien plekken te pakken, maar in ronde twee was de lol voor het thuispubliek klaar: met al een enorme voorsprong schoof Chantra onderuit.

Na drie ronden waren de eerste schermutselingen voorbij en reed Lopez voorop, met Canet in zijn kielzog. Jake Dixon en Salac reden er kort achter, voor Arbolino, Ogura en Joe Roberts. Lopez maakte een foutje en zag de drie mannen achter hem langszij drijven, waarna hij Arbolino en Ogura achter zich aan had.

Salac nam de leiding een ronde later over van Canet, en werd drie ronden later ingehaald door Arbolino. Op dat moment begonnen een paar rijders met de handen te zwaaien: het werd alsmaar natter, en de race werd in ronde negen dan ook onderbroken met de rode vlag. Dat betekende dat men níet aan tweederde van de race was gekomen en dat we dus in principe een herstart zouden krijgen.

Na een dik half uur leek de regen wat meer behapbaar te worden, tot men de baan weer op mocht om zich gereed te maken voor de herstart: terwijl men onderweg was naar de grid kwam de lokale zondvloed weer opzetten en dus werd de rode vlag weer gezwaaid. Dit keer kwam al snel het bericht: geen herstart. Arbolino pakte de winst en de halve punten, voor Salac - zijn eerste Moto2-podium - en Canet.

Nederlanders
Van den Goorbergh begon bijzonder lekker en had in no-time tien plekken gewonnen, maar daar stokte het wel. De jongeling eindigde uiteindelijk als zeventiende, net buiten de punten. Bendsneyder ging juist de andere kant op: de een na de ander viel weg, maar toch zakte hij juist vijf plekken naar uiteindelijk de achttiende plek.