NASCAR-coureur Wallace wint playoff-race op Kansas vóor teambaas

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar de zondagavond, want op de Kansas Speedway werd de tweede race verreden van de eerste playoff-ronde in de Cup Series - zestien coureurs strijden nog om de titel, na de volgende race vallen er vier af.

De race ging van start met Tyler Reddick, Joey Logano, Alex Bowman en Christopher Bell voorop. Aanvankelijk gebeurde er niet al te veel, tot Kevin Harvick na dik dertig ronden stevig de muur raakte - een week nadat zijn auto in de fik vloog, het zijn geen gelukkige playoffs voor de veteraan.

Met Reddick, Bowman, Blaney en Logano kon de race hervat worden, tot Reddick met een lekke band vanaf de leiding binnen moest komen. Die band had voor dusdanig veel schade gezorgd dat zijn race zelfs voorbij was, ook voor de favoriet bij de wedkantoren was het een fikse tik met het oog op de playoffs.

Bij de herstart hadden we Austin Dillon en Bell voorop en het was Bell die de stagewinst pakte, voor Blaney en Martin Truex. Michael McDowell en Aric Almirola hadden bij het begin van stage twee de leiding, voor Bell en Truex. Kort na de herstart volgde weer een caution, want Corey LaJoie ramde Ty Gibbs tegen de muur.

Ricky Stenhouse was de volgende met bandenproblemen, en tijdens die caution werden Austin Dillon, Kyle Busch en Daniel Suarez op de vingers getikt wegens problemen bij de pitstop. William Byron en Bowman hadden bij de herstart de leiding, voor Logano en Chase Briscoe.

Kort daarna ging het in het middenveld alweer fout met onder meer Harrison Burton, LaJoie, Erik Jones en Almirola. Na nog een onderbreking konden we door met Byron en Bowman voorop, wat ook het geval was na een door een glijpartij van Kyle Busch veroorzaakte caution.

De rest van de stage verliep dan wel rij rustig en Bowman pakte de stagewinst, voor Bell, Byron en Bubba Wallace. Bowman voerde samen met Wallace de herstart aan met nog iets minder dan honderd ronden te gaan. Bowman hield de touwtjes even in handen, maar een ronde of dertig later reed Wallace hem voorbij.

Zo'n vijftig ronden voor het einde begon de laatste serie pitstops, waarbij Wallace de leiding kon behouden. Denny Hamlin kwam ondertussen naar voren en reed zich via Bell naar de tweede plek, waardoor hij met vijftien ronden te gaan de jacht kon openen op Wallace...nota bene rijdend voor het team waar Hamlin deels eigenaar van is.

Hamlin kwam in de buurt, maar het was niet genoeg en zo kon Wallace als niet-playoff-coureur de winst pakken, voor Hamlin en Bell en met Bowman op de vierde plek.