Meer details bekend over fusie HBO Max en Discovery+

Zoals in maart al werd verwacht worden de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samengevoegd. Deze fusie start in de VS volgend jaar al.

De stap is een logische, gezien de fusie van de moederbedrijven van deze diensten tot één bedrijf, Warner Bros. Discovery. De twee bedrijven bieden verschillende content, maar het onderhouden van twee losse diensten leek op langere termijn al onwaarschijnlijk. Donderdag bevestigde het bedrijf de fusie van de diensten tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

Het plan is om de diensten vanaf de zomer van 2023 in de Verenigde Staten opnieuw te lanceren als één streamingdienst. Daarbij is nog niet bekend welke naam er wordt gehanteerd; zowel Discovery als HBO (Max) zijn bekende merken. Hierbij wordt HBO nog altijd gezien als een 'premium merk', terwijl er over HBO Max wordt getwijfeld wat dit voor consumenten betekent. De studio zal de komende tijd door middel van marktonderzoeken inzicht proberen te verkrijgen over de naamsbekendheid en merkbeleving van de bestaande diensten, alvorens een keuze te maken over de uiteindelijke naam van de nieuwe streamingdienst.

Ook de prijs van de dienst is nog niet bekend. In Nederland en andere delen van Europa is HBO Max pas deze winter gestart, waar vroege klanten de optie kregen om 'levenslang' 50% korting te krijgen op de abonnementsprijs, mits het abonnement nooit werd afgebroken. Deze deal zou onder een nieuwe dienst kunnen komen te vervallen.

De wereldwijde uitrol van de nieuwe dienst zal waarschijnlijk enkele jaren duren. Na de Verenigde Staten is het plan om eerst Latijns Amerika om te zetten in de herfst van 2023, Europa in het begin van 2024, Azië in medio 2024 en de rest van de planeet eind 2024.

Logo Warner Bros. Discovery