HBO Max en Discovery+ worden samengevoegd

Warner Bros. en Discovery, die hard bezig zijn te fuseren tot Warner Bros. Discovery, zijn voornemens hun streamingdiensten te combineren tot één dienst. Dit betekent dat, op termijn, HBO Max en Discovery+ in elkaar worden gevouwen. Dit meldt Variety.

Voordat de diensten echter worden samengevoegd zal er een vorm van bundeling plaatsvinden, waarbij de diensten naast elkaar bestaan, maar klanten wel van beide gebruik kunnen maken. Volgens Discovery CFO Gunnar Wiedenfels kunnen klanten hiermee sneller bediend worden, omdat het daadwerkelijk samenvoegen van de diensten niet over één nacht ijs gaat. Het duurt "hopelijk niet jaren, maar wel enkele maanden", aldus Wiedenfels.

Wiedenfels sprak maandag tijdens de Media, Internet & Telecom Conference over de deal tussen WarnerMedia en Discovery, waar 43 miljard dollar (39,5 miljard euro) mee gemoeid is. Volgens Variety zou deze deal in de tweede helft van april rond kunnen zijn. Over de combinatie van HBO Max en Discovery+ zei Wiedenfels er een gouden product in te zien. "We hebben HBO Max, met een meer premium, meer op mannen gerichte positie, en dan heb je de vrouwelijke positie aan de kant van Discovery. Je hebt de dagelijkse betrokkenheid die men zo waardeert aan Discovery versus het min of meer evenementgedreven karakter van de HBO Max-content. Als je dat samenvoegt heb je zonder twijfel een van de meest complete producten die er zijn."

HBO Max is in Nederland nu precies één week actief. Discovery+ startte in 2020 en breidde in 2021 uit naar onder andere Europa. Over een samenvoeging van de twee diensten wordt al gesproken sinds november, maar tot op heden was er weinig definitiefs duidelijk. Of de samenvoeging direct internationaal effect zal hebben zal ook pas later duidelijk worden.