Dubbelslag voor Vos in Tour de France Femmes

Marianne Vos heeft de tweede etappe in de Tour de France Femmes op haar naam geschreven én de gele trui veroverd. De Nederlandse won voor Silvia Persico en Katarzyna Niewiadoma.

Na de aankomst op de Champs-Élysées stond vandaag een vlakke rit van 135 kilometer op het programma. Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep, met daarbij Femke Gerritse, maar die kopgroep werd onder impuls van Trek-Segafredo op 78 kilometer van de meet alweer gegrepen.

Op 20 kilometer voor de finish passeerden de rensters de finishlijn voor het eerst voor een tussensprint. In aanloop naar de tussensprint waren er meerdere valpartijen en bij een van de valpartijen kwam Marta Cavalli hard ten val. De Italiaanse, een van de favorieten voor de eindzege, werd hard van achteren aangereden door de Australische Nicole Frain, die niet op zat te letten. Cavalli moest niet veel later de strijd staken.

De tussensprint zorgde voor een breuk in het peloton en zes rensters waren voorop. Marianne Vos was goed bij de les en had wereldkampioene Elisa Balsamo, Elisa Longo Borghini, Maike van der Duin, Silvia Persico en Katarzyna Niewiadoma bij zich. De kopgroep werkte goed samen en vanuit achteren kon niemand meer terugkomen.

In de sprint stond er geen maat op Vos. De Nederlandse won met overtuiging de sprint en is ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement. Daarnaast is ze ook in het bezit van de groene trui.