Poetin: 'Westerse leiders leven te ongezond om er naakt goed uit te zien'

De Russische president Vladimir Poetin reageerde op westerse leiders die bij aanvang van de G7-top grapten over Poetin's foto's met bloot bovenlijf, door op te merken dat de G7-leiders er "walgelijk" uit zouden zien als ze net als Poetin zouden poseren in hun blote bast.

Poetin maakte de opmerking tijdens zijn bezoek aan Turkmenistan begin donderdag toen hem gevraagd werd naar de Westerse leiders die grappen over hem maakten tijdens de G7-top.

Tijdens de G7-besprekingen grapte de Britse premier Boris Johnson dat de G7-leiders hun jasjes konden uittrekken om "te laten zien dat we ons niet laten intimideren door Poetin".

De Canadese premier Justin Trudeau grapte hierop dat de westerse leiders net als Poetin op zijn foto's met blote borst zouden kunnen poseren.

Poetin gaf aan dat westerse leiders, in tegenstelling tot hijzelf, alcohol misbruiken en niet aan sport doen.

"Ik weet niet hoe ze zich wilden poseren, een blote borst of in hun blote kont", zei hij. "Maar ik denk dat het in ieder geval een walgelijk gezicht zou zijn."

Hij merkte op dat om er goed uit te zien "het nodig is te stoppen met het misbruiken van alcohol en andere slechte gewoonten, veel te bewegen en te sporten."