Dubbelslag mountainbikers FlŁckiger en Lecomte in Leogang

De World Cup mountainbiken in het Oostenrijkse Leogang heeft zondag een vervolg gekregen met de reguliere cross-countrywedstrijden. Bij de vrouwen was dat bepaald niet spannend, bij de mannen dit keer juist wel.

Vrouwen
Al aan het begin van de koers gingen Loana Lecomte en Jenny Rissveds er vandoor, maar die samenwerking duurde niet lang: Lecomte liet de Zweedse achter en ging op bijzonder overtuigende manier op weg naar de overwinning in typische Lecomte-stijl. Op 1:13 minuten van de Française ging de tweede plek naar Rissveds, die de Oostenrijkse Laura Stigger (+1:28) achter zich kon houden.

De andere jonge Oostenrijkse hoop, Mona Mitterwallner, viel in de eerste bocht al, liep flinke schade aan haar fiets op en knokte zich daarna vijf kwartier lang terug tot de vijftiende plek. Anne Terpstra was op plek vijf (+2:10) de beste Nederlandse, Lotte Koopmans werd achttiende en Anne Tauber finishte niet.

Mannen
Vroeg in de koers ontstond een kopgroep van zes mannen, waar Mathias Flückiger zich na een lastige start bij wist te voegen. In de tweede helft van de koers ging de winnaar van de shorttrackrace van vrijdag er samen met landgenoot Nino Schurter vandoor, waarna hij de wereldkampioen in de slotfase met een fraaie versnelling achter liet.

Flückiger ging zo op weg naar de zege en pakte net als Lecomte een dubbelslag, Schurter werd op zes seconden tweede en op 39 seconden ging de derde plek naar de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly, die de Roemeen Vlad Dascalu nog net achter zich wist te houden. De Nederlander David Nordemann haalde de finish niet.