FOK! Wat een weer!: geklaag uit het noordwesten

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Bonjour!  

De verschillen waren gister weer enorm. Met name in het oosten en zuiden werden temperaturen gemeten van iets boven de 25 graden. Ook qltel was aan het genieten zoals we kunnen zien op de foto. De schrijver dezes vluchtte omstreeks 14.30 naar binnen toe omdat de zon verdween en er een heel stevig briesje uit het zuidwesten opstak. Voor die tijd was het enige tijd prima uit te houden. Uiteindelijk was het rond 16.00 ongeveer 25 graden in de genoemde gebieden tot slechts een armoedige 12,5 graad op Texel. 

Hier viel het dan nog wel mee, want in het noordwesten was het al eerder bewolkt en killer geworden dan hier. Daar bleef het ook niet bij. Momenteel valt er in die contreien echt wat regen van betekenis. Ik denk dat er daar best tussen de 5 en 10 mm kan vallen. Helaas voor mij trekt de regen nét ten noordwesten van mij langs, het is alsof ze het erom doen.  

De komende uren regent het nog wel even door in bijvoorbeeld de Kop van Noord-Holland, de Wadden en zeker ook in Friesland. De storing zelf trekt later vanavond over het hele land heen, maar de zuidelijk flank van dit systeem lijkt niet veel voor te stellen. Er kan wel wat regen vallen, doch méér dan 2 mm lijkt er voor de meeste regenmeters niet in te zitten. Later vannacht trekt de 'meeste' regen weg en klaart het op.

Vandaag is het dan overal weer vriendelijk weer. Er is geregeld zon en het blijft overal droog. De temperaturen moeten in het zuiden nu wel een paar graden inleveren, maar een graad of 21 is zeker niet verkeerd. In het noordwesten is 15 graden wel de grens. In de zon is het echter wel vrij aangenaam. De wind waait minder sterk dan vandaag en is nog steeds west-tot zuidwest. In de loop van de dag kan er aan zee toch nog net even een kracht 6 komen te staan. 

De temperaturen gaan na vrijdag weer langzaam omhoog. Uiteindelijk komen we in de nieuwe week ruim boven de 20 graden uit, maar zo warm als de kaarten eerst lieten zien zal het niet gaan worden. Tevens zou er dan ook wel eens een pittige regen- of onweersbui kunnen gaan vallen. 

Tot ziens!  

Wandeling nabij Kleve (Foto: qltel)
Een fraaie foto van qltel. Een zeer bekende plant, alleen ik ben de naam vergeten.   Dit in de omgeving van Kleve. (Foto:qltel) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!