Titelverdediger Nederland uitgeschakeld op WK handbal na nederlaag tegen Noorwegen

De Nederlandse handbalsters zijn op het WK uitgeschakeld in de poulefase. De ploeg van bondscoach Monique Tijsterman verloor met 34-37 van Noorwegen.

Nederland moest minimaal gelijkspelen nadat Zweden eerder op de avond had gewonnen van Roemenië. Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Noorwegen, de nummer één van de wereld. Na een kwartier spelen stond Nederland met 12-6 voor dankzij uitstekend aanvalspel en ook een uitblinkende Tess Wester, maar bij de rust had Noorwegen de zes doelpunten verschil alweer weggewerkt en gingen Nederland en Noorwegen de rust in met een 17-17.

De Noorse vrouwen kwamen in de tweede helft voor het eerst op voorsprong. Oranje kwam niet meer zo makkelijk tot scoren als in de eerste helft, waardoor Noorwegen vroeg in de tweede helft de wedstrijd leek te beslissen. Oranje knokte zich echter weer terug in de wedstrijd en met nog tien minuten te gaan keek Nederland nog tegen één doelpunt achterstand. Met de nodige moeite bleef Noorwegen echter overeind tegen Oranje en won het met 34-37, waardoor Nederland is uitgeschakeld op het WK.