Brons Schulting, zilver Knegt op 1.500m

Bij de laatste wereldbekerwedstrijden shorttrack van dit seizoen, in Dordrecht, is Suzanne Schulting derde geworden op de 1.500 meter. Ze moest in de eindstrijd haar meerdere erkennen in Lee Yu-bin en Courtney Sarault. Lee Yu-bin pakt ook de eindzege van de wereldbeker 1.500 meter.

Schulting won de 1.500 meters in Nagoya en Debrecen, en vandaag in de eindstrijd kwam ze al vroeg aan kop van de wedstrijd. Ze voerde vervolgens het tempo langzaam op. In tegenstelling tot eerder dit seizoen kon ze nu de koppositie niet houden en moest ze genoegen nemen met het brons.

Bij de mannen werd Sjinkie Knegt, die gisteren vroegtijdig op de 1.000 meter werd uitgeschakeld, tweede op de 1.500 meter bij de mannen. Hij moest alleen de Chinees Ziwei Ren, die de eindwinst pakt van de wereldbeker 1.500 meter, voor zich dulden.

Update 15:11 uur

Op de 500 meter bij de vrouwen plaatsten Suzanne Schulting, Selma Poutsma en Xandra Velzeboer zich alledrie voor de halve finales. Schulting, Poutsma en Velzeboer wonnen alledrie hun kwartfinale.

Update 15:29 uur

Jens van 't Wout plaatste zich als de beste nummer drie voor de halve finales van de 500 meter bij de mannen. Dylan Hoogerwerf kwam in zijn kwartfinales ten val.

Update 15:52 uur

Suzanne Schulting heeft zich voor de finale van de 500 meter geplaatst. Ze leidde de race van start tot finish. Xandra Velzeboer, die in de kwartfinales erg hard ging, werd in de halve eindstrijd vierde. Selma Poutsma werd in de andere halve finale uitgeschakeld. De Nederlandse eindigde als derde.