Man (48) opgepakt na vondst bluetooth speakers voor neppe babygeluiden in vuilcontainers

De politie heeft een 48-jarige man in zijn woning aangehouden voor de vondst van bluetooth speakers in ondergrondse containers waaruit (nep) babygehuil kwam. Zo meldt Regio15.

De hulpdiensten kregen tussen vrijdag 8 en zaterdagochtend 9 oktober drie meldingen van babygeluiden uit containers. De hulpdiensten doorzochten de containers grondig en ontdekten bluetooth speakers, waar babygehuil uit kwam.

Rechercheurs namen de bluetoothspeakers in beslag en startten een onderzoek. Dat onderzoek leidde zaterdagavond naar een 48-jarige man uit Zoetermeer. Agenten hielden de man als verdachte aan in zijn woning. Hij zit vast en zijn rol bij de drie meldingen wordt onderzocht.

In 24 uur tijd werden er drie verschillende meldingen van babygeluiden uit containers gedaan. Vrijdagmiddag kwam er een melding vanaf het Sanne van Havelteplein in Zoetermeer, zaterdagochtend betrof het een melding vanuit een vuilcontainer aan de Van Stolberglaan uit dezelfde plaats. Uit onderzoek bleek dat er vrijdagavond een melding werd gedaan van babygehuil uit een container in Rozenburg.

Burgemeester Bezuijnen hoopte dat de dader snel gevonden zou worden
De burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, liet op social media weten dat het een misselijke grap is en dat hij hoopt dat de de dader(s) snel gevonden worden.