Verstappen: "Ik zie mezelf niet als grotere favoriet voor de titel dan Hamilton"

Aan de vooravond van het raceweekend van de Grand Prix van Turkije zijn de ogen meer en meer gericht op Lewis Hamilton en Max Verstappen die verwikkeld zijn in een enorm spannende strijd om de wereldtitel in de Formule 1. De Nederlander blijft echter relaxt onder alle aandacht die het duel genereerd. Verstappen, die twee punten achterstand heeft op Hamilton in het klassement, staart zich niet blind op de wereldtitel, zo vertelde hij de aanwezige pers.

"Ik blijf er relaxed onder, stressen heeft geen zin. Je kunt het toch niet forceren. Ik weet dat mijn team Red Bull Racing er alles aan doet en het team weet dat ik er alles aan doe. Of dat genoeg is voor de titel of dat ik tweede word, dat weten we niet. En dat gaat uiteindelijk mijn leven ook niet veranderen, want ik houd van wat ik doe", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Mocht de titelstrijd in het voordeel van Hamilton uitvallen dat beschouwt Verstappen 2021 niet als een mislukt seizoen. "Een titel zou geweldig zijn, voor iedereen. Dat is waar we voor werken. Maar als het plek twee wordt, is het een heel goed seizoen geweest. Daarom ben ik en is iedereen in het team erg relaxed, wij maken ons geen zorgen. Maar we zijn ook erg gefocust."

"Ik zie mezelf niet als grotere favoriet voor de titel dan Lewis. We moeten er gewoon voor zorgen dat we de laatste wedstrijden ook goed presteren, dat is het allerbelangrijkste. Het maakt niet uit of je favoriet bent of niet. De komende races zullen zwaar worden. Ik weet ook niet of we de snelste auto zullen hebben of er juist iets achter zitten, dat zal per circuit verschillen. Het zal een spannende strijd blijven", zo vult de Red Bull-coureur aan.

Verstappen is wel een liefhebber van de baan nabij Istanbul. Ondanks de glijpartij die grand prix vorig jaar werd, vindt de Nederlander het wel een mooi circuit. "De lay-out van Istanboel is cool. Daarom was ik vorig jaar een beetje teleurgesteld met de lage griplevels hier. Deze baan is beter met normale grip, dus droog weer. Daar hoop ik op."