VVD blijft stijgen, SP en JA21 leveren in bij nieuwste peiling

Te midden van al het formatiegeweld hielden EénVandaag en Ipsos hun maandelijkse peiling met vooral kleine verschuivingen als resultaat. Vooral het doorstijgen tot bijna 40 zetels van de VVD en een flink verlies voor de SP en JA21 vallen op.

Ook in de nieuwste peiling is te zien dat de VVD veruit de grootste partij van het land is. De partij van premier Mark Rutte wint twee zetels en staat nu op 39 zetels. De liberale collega's van D66 leveren één zetel in om op 21 virtuele zetels uit te komen. De PVV is met een plusje van 1 met 17 zetels de nummer drie van het land.

Achter de top 3 is het dringen. Het CDA wint een zetel om op 10 uit te komen terwijl de SP twee plekken kwijt raakt en zakt van 9 naar 7 zetels. Mogelijk trekt de linkse samenwerking van PvdA en GroenLinks kiezers weg bij de SP. PvdA wint namelijk een zetel en stijgt naar 10 plekken in de virtuele Tweede Kamer en ook GL wint een zetel en komt op 9 uit.

Partij voor de Dieren levert ook een zeteltje in om 7 uit te komen terwijl Forum voor Democratie er eentje wint en op 4 zetels in de peiling staat. ChristenUnie met 6 zetels en Volt met 5 blijven stabiel in het kiezersonderzoek. JA21 lijdt een gevoelig verlies met 2 zetels en staat nu op 5 zetels. De SGP en DENK blijven beiden op 3 zetels staan. Een aantal waar de BBB na een verlies van 1 zetel nu ook weer staat. BIJ1 houdt hun ene zetel vast en 50PLUS staat nog altijd op 0 zetels.