Ricciardo: "Verstappen geen punten geven zou onterecht zijn"

Na de verregende 'race' van gisteren op het circuit van Spa-Francorchamps is er onder de coureurs een discussie ontstaan of er afgelopen zondag wel WK-punten uitgedeeld hadden moeten worden. Lando Norris en Pierre Gasly zouden het belachelijk vinden dat er voor de paar rondjes achter de safety car punten zijn gegeven. Daniel Ricciardo kan zich echter wel in de beslissing van de wedstrijdleiding vinden.

"Om eerlijk te zijn weet ik nog niet of het volledig goed is of niet. Maar je kunt zeggen dat het oneerlijk zou zijn om niets uit te delen. Max heeft het harde werk op zaterdag gedaan, heeft zijn auto op pole gezet en had onder deze omstandigheden waarschijnlijk ook gewonnen doordat hij als enige fatsoenlijk zicht had. Als je hem dan helemaal geen punten zou geven, dan zou dat in mijn optiek onterecht zijn", aldus de McLaren-coureur tegenover Motorsport.com.

Ricciardo ziet de punten ook als een beloning voor zijn eigen kwalificatie van zaterdag waar hij zich als vierde wist te kwalificeren. "Zeker. Als ik nu terugkijk op de zaterdag, dan ben ik erg blij met de kwalificatie. Die had ook al wel de power en de uitstraling (om zo'n beloning te rechtvaardigen). Gelukkig komen we verder nooit in deze situatie terecht. Hopelijk is dit ook meteen de allerlaatste keer geweest."