Verstappen: "Dit is niet hoe je wil winnen"

Max Verstappen heeft vanmiddag de Grand Prix van België op zijn naam geschreven maar niet op de manier zoals hij vooraf hoopte. Door de onophoudelijke regenval kon de race geen doorgang vinden en na enkele rondes achter de safety car werd de race officieel beëindigd. Hierdoor kreeg de top 10 slechts de helft van de punten bijgeschreven. De achterstand van de Red Bull-coureur op Lewis Hamilton is geslonken naar 3 punten.

"Achteraf gezien was het erg belangrijk om de pole te pakken, maar natuurlijk is het jammer dat we niet echt konden racen. De weersomstandigheden waren echter erg lastig. Om half vier zei ik nog dat we wel konden gaan rijden, de condities waren toen redelijk, maar achter mij was er erg weinig zicht. Als we om 15:00 uur zouden zijn gestart, hadden we een betere kans gehad, maar daarna bleef de baan nat en het hield niet op met regenen. Vooral met de recente gebeurtenissen hier, wil je niet het risico nemen dat er een groot ongeluk plaatsvindt. Het is een overwinning, maar dit is niet hoe je wil winnen", aldus de Nederlander na afloop van de race, zo lezen we op Verstappen.nl.

Na een aantal teleurstellende raceweekenden was Verstappen blij weer op de hoogste trede van het podium te staan. "We hebben twee races gehad waar we weinig punten hebben gepakt, dus dit resultaat hadden we nodig. Het hele weekend waren we competitief en dat is belangrijk op een circuit als Spa met de lange rechte stukken. Hierna gaan we naar Zandvoort, wat voor iedereen nieuw zal zijn en het is een vraagteken hoe iedereen daar zal presteren. We moeten blijven pushen en proberen weer aan de leiding te komen in beide kampioenschappen, maar we hebben nog een aantal races om dat te doen. Ik ben er zeker van dat we een goede auto hebben en we moeten blijven proberen om er nog meer performance uit te halen."

Verstappen had ook lovende woorden over voor de fans rond het circuit. In de stromende regen hoopten ze urenlang op een race die nooit meer echt van start zou gaan. "Een groot compliment aan alle fans langs de baan vandaag, die hier de hele dag zijn gebleven in deze regen en koude omstandigheden. Zij zijn de grotere winnaars vandaag."

Verstappen: "Dit is niet hoe je wil winnen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Dit is niet hoe je wil winnen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)