Verstappen: "Ik ben goed voorbereid en ik heb een goed gevoel"

Na een korte zomerstop staat komend weekend de Grand Prix van België op het programma op de legendarische baan van Spa-Francorchamps. Max Verstappen heeft zin om weer aan de bak te gaan. Er staat hem een zogenaamde 'triple header' te wachten van drie bijzondere circuits in drie weken want na Spa volgen Zandvoort en Monza.

"Mijn zomervakantie was lekker, het was fijn om een paar weken vrij te hebben om wat uit te rusten en het was natuurlijk gaaf om wat tijd door te brengen op jetski's. Het is altijd leuk om op het water te zijn! Het voelt goed om weer aan de slag te gaan. Een triple header is altijd druk, maar dat is voor iedereen hetzelfde en er komen veel mooie circuits aan om naar uit te kijken", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De wedstrijd in België zal de 50ste race zijn van Red Bull Racing met Honda. "Al deze 50 races met Honda zullen altijd speciaal blijven en mooie herinneringen opleveren. Maar ik denk dat de eerste overwinning met Honda natuurlijk altijd de meest emotionele herinnering zal zijn tijdens onze tijd samen en hopelijk kunnen we dit seizoen met een hoogtepunt met hen afsluiten, voordat ze de sport verlaten. Ik heb vanaf het begin met veel plezier met Honda samengewerkt. Ze zijn altijd eerlijk geweest en hebben geleverd wat we hadden verwacht. Ze besteden veel tijd om alles met het team en ons als coureurs te bespreken, wat erg belangrijk is geweest", zo blikt Verstappen terug.

Het circuit in de Ardennen is met zijn uitdagende bochten en hoogteverschillen één van de favoriete banen van vele coureurs, zo ook van de Nederlander. Daarnaast was Spa-Francorchamps jarenlang een soort van thuiswedstrijd voor Verstappen. "Ik kijk er natuurlijk naar uit om weer naar Spa te gaan. Het is mijn favoriete circuit en het is echt gaaf om er te rijden met zoveel snelle bochten en hoogteverschillen. Ik kijk er ook naar uit om alle fans te zien die ons komen steunen en het zal gaaf zijn om weer zoveel oranje op de tribunes te zien, aangezien ze er vorig jaar niet bij konden zijn. Ik denk ook dat het een goede plek is om ons kampioenschapsgevecht op te pakken. Ik ben goed voorbereid en ik heb een goed gevoel."

Verstappen: "Ik ben goed voorbereid en ik heb een goed gevoel" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Ik ben goed voorbereid en ik heb een goed gevoel" (Getty Images / Red Bull Content Pool)