FOK! Wat een weer: warm met een hapje uit de zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hee hallo!

Zoals gezegd, het was een beetje als gister maar dan iets warmer. En de zon verdween even gedeeltelijk zonder dat dat door de wolken kwam. De maan schoof even tussen de aarde en de zon waardoor we te maken kregen met de zogeheten sikkelschaduw; een verbuiging van het zonlicht door de gedeeltelijke verduistering. In de warmte was dat ook wel iets te merken; de temperatuur stagneerde iets tijdens de verduistering maar ondanks dat was het wederom genieten vandaag.

Ik denk dan terug aan vroeger, zo'n 20 jaar geleden toen ik vaak in het openluchtzwembad te vinden was. En wat is er lekkerder dan patat/friet (streep door wat niet van toepassing is) na het zwemmen! Zo ook vandaag, 20 jaar later. De zon liet zich meer zien dan verwacht, wat totaal niet erg is voor de tijd van het jaar. Wel was er iets bewolking.

Vanavond trekt deze weg hoewel aan de westkust nog wat lage bewolking of mist kan voorkomen. Vannacht is de minimumtemperatuur zo'n 13 graden, in het zuidoosten een paar graden warmer. Bewolking is er wel, maar niet veel. De wind is zwak tot matig vanuit het zuidwesten. 

Morgen begint in het westen bewolkt, later worden dit wat stapelwolken maar blijft het droog. In de middag heeft de zon vrijwel vrij baan en wordt het zo'n 20 graden aan de kust tot 27 in het zuiden en oosten. De wind is hierbij zwak tot matig vanuit het westen.

Een hartelijke dag allen!


Een hapje uit de zon, gemaakt nabij Berlijn door een vriend van qltel (Foto: Vriend van qltel)
Een hapje uit de zon, gemaakt nabij Berlijn door een vriend van qltel (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.