FOK! Wat een weer: hier en daar een bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken er geregeld buien van zuidwest naar noordoost over het land met daarbij vooral in de middag plaatselijk onweer, hagel en windstoten tot 60 km/uur. In de middag neemt in het noordwesten de buienkans af. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon. In de avond doven de buien grotendeels uit. Met middagtemperaturen tussen 11°C op de Wadden en 15°C in het zuidoosten blijft het vrij koel voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind is matig, langs de kust mogelijk af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar maandag is het overwegend bewolkt en komen er van het zuidwesten uit opnieuw buien. De minima liggen rond 8°C. De wind is zuid tot zuidwest, overwegend matig, aan de zuidwestkust (vrij) krachtig.

Maandag overdag is het half tot zwaar bewolkt en zijn er opnieuw buien, lokaal met hagel en onweer. In de middag neemt de buiigheid van het westen uit sterk af en komen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond 14°C. De wind draait van zuid tot zuidwest naar west tot noordwest en is overwegend matig. In het noorden komt de wind enige tijd uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Wat een plaatje, ondanks de bewolking (Foto: DJMO)
Op weg tussen Alkmaar en Enkhuizen, een mooi bloemveld en de kerk van Spanbroek. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.