Drie doden na brand Werkendam, speurhonden vonden derde slachtoffer

Bij een bedrijf en twee appartementen aan de Beatrixhaven in Werkendam heeft gisteren een fatale brand gewoed. Daarbij zijn drie personen om het leven gekomen. Eerder op de dag waren er al twee slachtoffers gevonden, maar was het voor de hulpdiensten te gevaarlijk om het pand binnen te gaan. Toen dat in de loop van de avond wel mogelijk was, werden de slachtoffers gevonden. Meer hierover in het Brabants Dagblad.

De brand, die boven een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw woedde, werd zondag even voor 08.00 uur gemeld door een omwonende. Direct werd er groots uitgerukt, waarbij er diverse hulpdiensten naar de locatie kwamen. Voor een gecoördineerde inzet van de hulpdiensten werd er GRIP 1 afgekondigd. De brandweer zette 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen in, waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers en een drone. Ook werd er gebruik gemaakt van een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. Even later breidde de brand uit naar een naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf. Hoewel de bewoners van het naastgelegen appartement tijdig uit de woning wisten te komen, was het lot van anderen in het naastgelegen appartement lange tijd onduidelijk.

Toen er geen warmte- en instortingsgevaar meer was, ging de politie zondagavond het appartement in. Hier trof zij de lichamen van in ieder geval twee personen aan. Later op de avond werd het derde lichaam aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen wie de slachtoffers zijn. Als de identiteit is vastgesteld, zullen de nabestaanden zo snel als mogelijk worden ingelicht. Volgens de omwonenden zouden de slachtoffers Poolse arbeidsmigranten zijn.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan