Dochter David -The Hoff- Hasselhoff als curvy model op cover Playboy

Als het om modellen gaat, denkt men vaak aan de tegen anorexia aanzittende magere dames. Zeker maar langzaam winnen 'curvy' modellen terrein. Onder de wat 'vollere' modellen dient zich nu Hayley Hasselhoff te zien, de dochter van David Hasselhoff, bekend van Baywatch en Knight Rider. En dat de rondingen van zijn 28-jarige dochter er mogen zijn vond ook de redactie van de Duitse Playboy, die haar volgende maand op de cover plaatsen. 

"Ik wil laten zien dat wij vrouwen de kracht hebben om van ons lichaam te houden zonder rekening te houden met schoonheidsidealen", zei Hasselhoff in het "Playboy" -interview. "Het geldt voor alle vrouwen met welke maat dan ook, die ooit hun lichaam of hun lust in twijfel hebben getrokken. Je bent waardevol, je bent mooi, je bent geliefd!"

Hayley Hasselhoff is de jongste van twee dochters die David Hasselhoff heeft met de Amerikaanse actrice Pamela Bach. Ze kreeg haar eerste modellencontract op veertienjarige leeftijd. "Destijds waren er nauwelijks modellen met rondingen in de media", meldde ze, "maar er waren vrouwen naar wie ik kon opkijken die op mij leken. Ik heb veel geleerd over van mezelf houden."

Tot nu toe zijn er zelden vrouwen met rondingen gefotografeerd voor "Playboy". De Amerikaans-Amerikaanse Molly Constable was het eerste Curvy-model dat in 2017 een fotoserie ontving in de Amerikaanse editie van het mannenblad.