SkiŽr NoŽl slalomt naar indrukwekkende zege, eindzege Schwarz

In het Sloveense Kranjska Gora is de voorlaatste slalom afgewerkt in het World Cup-seizoen van de alpineskiërs, met alleen de World Cup-finale in Lenzerheide volgende week nog te gaan.

Op de natte Podkoren-piste was Clement Noël uit Frankrijk de snelste in de eerste run. Hij werd op 0,49 seconden gevolgd door de Noor Henrik Kristoffersen, met Ramon Zenhäusern (+0,56) uit Zwitserland en de Franse World Cup-leider Alexis Pinturault (+0,58) er ook nog dicht achter. Nog drie anderen bleven binnen een seconde van Noël: landgenoot Victor Muffat-Jeandet (+0,61), de Oostenrijker Marco Schwarz (+0,76) en Loïc Meillard (+0,97) uit Zwitserland.

Meillard pakte in run twee de leiding en verdedigde dus zijn positie, Schwarz verloor twee plekken en Muffat-Jeandet nam plek één met 0,28 seconden over. Pinturault kon mooi scoren met het oog op het eindklassement in de World Cup, concurrent Marco Odermatt scoorde sowieso niet, maar de Fransman ging er al snel uit en bleef dus op nul punten steken.

Zenhäusern kwam net tekort en eindigde negen honderdsten achter Muffat-Jeandet, Kristoffersen had het ook niet helemaal en leverde drie plekken in, met alleen Noël nog bovenaan de piste. De Fransman was ongenaakbaar en met 0,62 seconden voorsprong pakte hij de overwinning in de klassieker in Slovenië. Schwarz eindigde als zevende en daarmee was hij zeker van de eindwinst in het slalomklassement, voor het eerst in zijn loopbaan.