Vitesse bereikt finale KNVB bekerfinale na winst tegen VVV

Vitesse heeft zich geplaatst voor het KNVB-bekertoernooi. In het eigen Gelredome werd VVV in een matig duel met 2-0 verslagen. Het wordt voor de Arnhemmers de vijfde bekerfinale uit de clubgeschiedenis. In 2017 won de club het bekertoernooi.

Beide ploegen begonnen matig aan het duel en creëerden ook weinig kansen. Vitesse had nog wel een aantal mogelijkheden met een afstandsschot van Maximilian Wittek. Na een goede actie van Riechedly Bazoer kreeg Armando Broja een kans, maar de spits miste de bal volledig. Ook Matus Bero wist tot twee keer toe de score niet te openen. VVV noteerde aan de andere kant geen enkel schot op doel in de eerste helft.

Direct na rust was het wel VVV dat de kans kreeg om op voorsprong te komen. Na een scherpe counter kreeg Georgios Giakoumakis de kans om VVV op voorsprong te zetten, alleen zijn inzet ging net naast.

Ondanks de kans van VVV was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Vitesse was de betere ploeg, maar tot grote kansen kwamen de Arnhemmers niet. Toch kwam Vitesse een kwartier voor tijd op voorsprong. Uit een voorzet van Oussama Tannane kopte Broja de bal binnen. VVV wist vervolgens in aanvallend opzicht weinig meer voor elkaar te krijgen.

Het was Tannane die de wedstrijd in de laatste tien minuten besliste. De aanvallende middenvelder schoot met een prachtig afstandsschot de 2-0 binnen. Namens VVV schoot Torino Hunte aan de andere kant nog op de paal, maar verder kwam de ploeg uit Venlo niet, waardoor Vitesse op 18 april in de finale staat van het KNVB bekertoernooi. sc Heerenveen of Ajax zal dan de tegenstander zijn van Vitesse.