Spanjaard Eguibar wereldkampioen snowboardcross, De Blois niet in finale

In het Zweedse Idre Fjäll is het wereldkampioenschap op de snowboardcross van start gegaan. Dat gebeurde met de individuele wedstrijden om de wereldtitels, er volgt ook nog een gemengde landenwedstrijd.

Vrouwen
Wereldkampioene Eva Samkova schopte het weer tot de finale, waarin de Tsjechische gezelschap kreeg van de Britse Charlotte Bankes, olympisch kampioene Michela Moioli uit Italië en de Australische Belle Brockhoff.

Samkova nam bij de start de leiding, maar Bankes sloot snel aan en nam de leiding over. Brockhoff ging de strijd met Samkova aan, maar ging op het rechte stuk vanaf plek twee onderuit. Bankes sloeg de aanval van Moioli af en stuntte met de wereldtitel, voor Moioli, Samkova en de onfortuinlijke Brockhoff.

Mannen
De Oostenrijkers stonden er goed voor: Alessandro Hämmerle en Jakob Dusek waren aanwezig in de finale, waarin ze het op mochten nemen tegen de Canadese World Cup-leider Eliot Grondin en de Spanjaard Lucas Eguibar.

De beste start was met afstand voor Hämmerle, gevolgd door Eguibar, Grondin en Dusek. Op het rechte stuk werd Hämmerle aangevallen door vooral Eguibar en het was de Spanjaard die de wereldtitel veroverde, voor Hämmerle en Grondin.

De Nederlander Glenn de Blois, eerder dit seizoen goed voor een sensationele World Cup-zege, werd in de kwartfinales uitgeschakeld.