Hearthstone introduceert Core Set en Classic Mode

Het is bijna tijd voor de jaarlijkse rotatie voor Hearthstone. Dit jaar maakt Blizzard grootse plannen bekend, namelijk het wegvallen van de 'Classic' en 'Basic' sets. In plaats van deze sets, die al sinds het begin van de game aanwezig waren, komt er een jaarlijks roterende 'Core Set'.

Deze Core Set bevat kaarten uit de Basic en Classic sets, maar ook kaarten die eerder geroteerd waren naar Wild. Daarnaast zijn er 29 nieuwe kaarten gemaakt voor deze set. De kaarten in de Core Set worden gratis beschikbaar gemaakt voor alle spelers. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is met de speelbare klassen level 10 te bereiken.

Daarnaast komt Blizzard met het 'Classic Format', een manier om Hearthstone te ervaren zoals deze in 2014 was. Voor deze modus worden alle kaarten die sindsdien zijn generfed of op andere manier veranderd teruggebracht naar hun oude versie. Bereid je dus maar voor op een turn 1 Yeti, de klassieke Combo Druid en turn 7  lethal met Face Hunter.

De wijzigingen gaan waarschijnlijk ergens in april live. Tijdens Blizzconline wordt nog meer bekendgemaakt over de toekomst van Hearthstone.

Hearthstone Formats