Dubbelslag voor Wellens in derde rit Ster van BessŤges

Tim Wellens heeft de derde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De 29-jarige Belg van Lotto Soudal reed in de afdaling weg uit een sterke kopgroep en hield daarna knap stand. Hij won met 37 seconden en pakte daarmee ook de leiderstrui in de Franse rittenkoers.

Het eerste deel van de derde rit van de Ster van Bessèges was behoorlijk heuvelachtig en de renners die goed heuvelop kunnen lieten zich dan ook goed van voren zien. Onder meer Egan Bernal was actief en dankzij zijn aanvallen zou er uiteindelijk een sterke kopgroep van zestien renners ontstaan.

De kopgroep van zestien bestond onder meer uit Tim Wellens, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Bryan Coquard, Egan Bernal en Michal Kwiatkowski. Het gat met het peloton schommelde lang tussen de twee minuten, maar het peloton zou nooit vooraan geraken en mocht de kopgroep uitmaken wie de derde etappe in de Ster van Bessèges.

Op vijftien kilometer van de streep viel de beslissing. EDward Theuns viel aan in de afdaling. De Belg kreeg direct Kwiatkowski op het wiel, maar de Pool miste de bocht en daardoor zag Wellens zijn kans. De 29-jarige Belg van Lotto Soudal had een mooie voorsprong en in de achtergrond probeerde Bernal het gat te dichten, maar de Tour de France-winnaar van 2019 kon het gat niet dichten en won Wellens uiteindelijk met een ruime halve minuut voorsprong en neemt daardoor de leiding in het algemeen klassement.